Na een terechte nederlaag vorige week in de thuiswedstrijd tegen BVCB ging MVV’27 JO19-1 vandaag op bezoek in Gouda bij het iets lager geplaatste Olympia. Het werd een tamme wedstrijd die uiteindelijke ontaardde in een spectaculaire slotfase.

MVV’27 begon de wedstrijd hoe het vorige week tegen BVCB was geëindigd, matig. De fanatiek spelende thuisploeg werd nauwelijks aangepakt en mocht er rijkelijk op aanvallen. Het was dan ook niet gek dat na ruim een kwartier spelen Olympia een 1-0 voorsprong nam. Voetballend kwam MVV’27 er ook nog niet aan te pas al was het zo af en toe gevaarlijk via de flanken. Toch kregen de Maaslanders niet meer doelpunten tegen en kwam het na ongeveer een half uur spelen wat beter in de wedstrijd. Duels werden meer gewonnen en ook aan de bal werd het steeds beter. Zeker via de linkerkant, waar Siemen Hogendoorn stond, kwam men vaak door richting het doel van de tegenstander. Echter, ook hier ontbrak de scherpte in de eindpass of afronding. Rust 1-0.

Na rust kwam MVV’27 zeer slecht uit de kleedkamer. Opnieuw werd men overal op het veld afgetroefd in de duels en dat resulteerde weer in de nodige kansen voor Olympia. Nog voor het uur spelen stond er 3-0 op het scorebord. Toch lieten de bezoekers het er niet bij zitten. MVV’27 speelde alsof er niets meer te verliezen viel en zocht volop de aanval. Ook het spel werd weer beter waardoor het steeds vaker bij het doel van de tegenstander kwam. Een kwartier voor tijd was er weer hoop op een resultaat. Een afvallende bal vanuit een hoekschop werd hard tegen de touwen geschoten door Luuk van Strijen. De thuisploeg raakte hierdoor een beetje van slag en MVV’27 begon er steeds meer in te geloven. Niet veel later werd het namelijk 3-2. Miquel Exaltus wist de zelf verkregen strafschop binnen te schieten. Nog geen minuut later werd het zelfs gelijk. Op aangeven van Siemen Hogendoorn kon invaller Bouke Schippers de 3-3 binnen koppen. Binnen 6 minuten werd een 3-0 achterstand dus goed gemaakt. De Maaslanders roken bloed en gingen 10 minuten voor tijd op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er ook maar men moest tussendoor wel verder met tien man. Sjors Vreugdenhil maakte een counter onschadelijk en kreeg, weliswaar zeer zwaar gestraft, de rode kaart. Vlak na deze rode kaart kwam MVV’27 dus nog wel op voorsprong. Een voorzet van Kevin Santos belandde pardoes in het doel van de tegenstander waardoor het dus 3-4 stond. Een enorme stunt leek in de maak maar toch wist Olympia nog tegen te scoren. In blessuretijd werd er weer verdedigd zoals in het begin van de wedstrijd waardoor de thuisploeg een hoekschop simpel kon binnen tikken. Dit doelpunt was tevens de laatste actie van de wedstrijd want de scheidsrechter blies gelijk af.

Hoewel MVV’27 met nog een kwartier te spelen en een 3-0 achterstand blij moest zijn met een punt is het toch teleurgesteld dat men de overwinning niet over de streep heeft kunnen trekken. Volgende week wacht er een thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen Haastrecht JO19-1.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Emiel Mooij (uit 55e min), Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Sjors Vreugdenhil, Luuk van Strijen, Julian Tinbergen, Rick Vijverberg, Loyd Rhijnsburger (uit 67e min), Kevin Santos, Siemen Hogendoorn

Wisselspelers: Miquel Exaltus (in 55e min), Bouke Schippers (in 67e min), Sem Olierhoek