Deze wedstrijd zou vooraf gezien een interessant duel kunnen worden. Op de ranglijst van de 3e Klasse B stonden beide ploegen aan het begin van het duel op 13 punten. Alleen het doelsaldo van de bezoekers was iets beter. Met een kleine vertraging begonnen om 14:40 uur 22 spelers aan de wedstrijd, waarvan er 21 het eindsignaal zouden halen ondanks 5 rode kaarten . . .

De wedstrijd begon slecht voor Dennis Louter. Al in de 2e minuut verstapte hij zich waardoor Peter Broekman zijn eerste wissel in moest brengen: Roberto van der Pol had nog net tijd voor een korte warming-up. De eerste helft werd vooral getypeerd door veel slordige passes en onnodig veel balverlies, waardoor geen van beide teams de overhand had. Mogelijkheden waren er wel aan beide kanten. Onder andere een voorzet van Lourens van Rooijen die door KMD keeper Wouter Boer uit de lucht werd geplukt nog net voordat Erik van Geest zijn hoofd er tegenaan wist te krijgen. Kort daarna ging een schot van diezelfde Erik van Geest net voorlangs het KMD doel. Scheidsrechter Martin de Witte hield het spel kort en gaf na 20 minuten het eerste geel aan KMD-er Thiemo Fidder die de mee opgekomen Harm Voogt onreglementair had afgestopt. En nadat Joeri van Dongen zijn eigen te korte pass moest corrigeren met een overtreding kreeg ook hij een gele kaart. Na nog wat mogelijkheden over en weer leek de eerste helft met een 0-0 stand afgesloten te worden, totdat Dylan Groen in de 44e minuut de buitenspelval wist teontlopen en alleen op doelman Gerard Dobbe afging en scoorde. 0-1 voor KMD en dat was ook het einde van de eerste helft.

Na de thee Veranderde er in eerste instantie niet veel aan het spelbeeld. Veel slordige passes en pogingen tot combinaties strandde bij de tegenstander waardoor er zelfs bijna gescoord kon worden door KMD. Joeri van Dongen speelde de bal te kort terug op Gerard Dobbe. Jesse de Waard van KMD was attent, maar hij zag zijn schot net naast gaan. Aan de andere kant werd kort daarvoor een strakke voorzet van Harm Voogt slechts met het hoofd geschampt door Erik van Geest, waardoor de bal naast ging. Waar vooral Lourens van Rooijen de KMD verdediging een hoop werk bezorgde maakte de KMD voorhoede het de verdedigers van MVV op haar beurt af en toe knap lastig. Harm Voogt had in Arend Balijon een evenknie gevonden in snelheid en Joeri van Dongen moest meer dan eens met handen en voeten optreden om aanvoerder Jesse de Waard af te stoppen. Na driekwart van de wedstrijd kreeg MVV meer grip op het spel en besloot Peter Broekman met het inbrengen van Rick Zwaard als vervanger van Quint van Stuivenberg een extra aanvaller in te zetten. Dat doordoor KMD voorin ook meer ruimte kreeg was een ingecalculeerd risico. In de 74e minuut volgt de beloning voor het geloof in minimaal een punt als na een vrije trap van Jordi Lems de afvallende bal door de attent reagerende Erik van Geest op doel wordt geschoten. 1-1.

Met het inbrengen van Haysam Aredelaziz voor Roberto van der Pol zit het wisselen aan Maaslandse kant erop. Deze 11 spelers moeten proberen om de overwinning binnen te slepen.
5 minuten voor tijd belandt een vrije trap via een aantal klutsen bij Harm Voogt die niet nadenkt en de bal droog in het KMD-doel schiet. 2-1. In de minuten die daarop volgen krijgen 1 speler van KMD en 3 spelers van MVV een gele kaart waarbij het voor Joeri van Dongen zijn tweede is en hij in de 90e minuut met rood het veld moet verlaten. Ver in de blessuretijd (95e minuut) weet Gerard Dobbe een schot van KMD-er Jesse de Waard nog net tot hoekschop te verwerken. Als zelfs de keeper van KMD zich dan voor het MVV doel meldt is het alle hands aan dek. De hoekschop wordt door ‘Man van de wedstrijd‘ Leon van Kersbergen over de eigen achterlijn gewerkt en er volgt nóg een hoekschop en mogelijk een laatste kans voor KMD op de 2-2.
Na deze laatste hoekschop fluit scheidsrechter de Witte voor het einde en zijn we klaar . . . of toch niet?

Misschien was het de teleurstelling van de verloren wedstrijd, maar iets deed KMD-er Niels van den Berg in ieder geval besluiten om ná het eindsignaal de bal hard naar het hoofd van Jeffry Wupkes te schieten. Zijn actie werd bestraft met een rode kaart. Gerard Dobbe, Mitch van de Wetering van KMD en ook Jeffry Wupkes zelf gingen achtereenvolgens verhaal halen bij de tegenstander wat ook hen op een rode kaart kwam te staan en er weer voldoende stof tot napraten was voor de supporters.

MVV ’27 is door deze overwinning KMD en ook Duindorp weer gepasseerd op de ranglijst en staat keurig 5e. Volgende week Quick Steps uit. Altijd lastig.

Opstelling: Geert Dobbe, Joeri van Dongen, Quint van Stuivenberg (Rick Zwaard), Jeffrey Wupkes, Sem Maaswinkel, Jordi Lems, Harm Voogt, Lourens van Rooijen, Dennis Louter (Roberto van der Pol (Haysam Aredelaziz)), Leon van Kersbergen, Erik van Geest