De oplettende toeschouwer zag een bekend gezicht bij het betreden van het veld door de hoofdmachten van MVV ’27 en Lyra afgelopen zaterdag. Stefan van Mil, speler van afwisselend het 4e en de veteranen, maar vooral bekend als huiscolumnist van MVV ’27, verrichtte deze zaterdag de aftrap van de kraker in de 3e klasse B, als startsein van zijn vrijgezellenfeest. Aan de hand van Erik van Geest betrad hij het veld waar hij naar eigen zelf veel te weinig gefloreerd heeft. In zijn toch imposante voetbalcarrière die hem langs onder anderen v.v. Maasdijk voerde, heeft hij door omstandigheden niet één wedstrijd voor MVV ’27 gespeeld.

Met een fraaie lob, na enkele verdedigers van Lyra het nakijken te hebben gegeven, besloot Stefan zijn eerste optreden in het vlaggenschip op een wijze die de wenkbrauwen deed fronsen. Iemand die in staat is tot het tentoonstellen van zoveel voetbalschoonheid in zo’n kort moment, zou in zijn loopbaan toch veel vaker zijn gebruikt? Die conclusie trok Stefan zelf in ieder geval wel, bescheiden als hij is. Hij kreeg in deze bijval van de trainer van de tegenstander in de persoon van Ramon Hageraats. De oefenmeester van Lyra had in zijn tijd als trainer van v.v. Maasdijk een Stefan van Mil onder zijn hoede die wekelijks tot zulks in staat was.  Zijn collega Peter Broekman baalde vooral, omdat hij -zo gaf hij aan- “de weergaloze gaven van Stefan pas nu geëtaleerd zag”.

En zo gebeurt het dat het huzarenstukje dat in aanloop van MVV ’27-v.v. Lyra tentoon werd gespreid door onze huiscolumnist, het laatste is wat we van hem bij een wedstrijd van ons vlaggenschip hebben mogen aanschouwen. Soms is dat maar beter zo, al zal hij hier zelf ongetwijfeld heel anders over denken.

De fraaie lob voor aanvang van MVV ’27 1 – LYRA 1, waarmee het vertrouwen gewekt werd