In het stadion van Sparta Rotterdam heeft MVV’27 onder 23 een oefenwedstrijd gespeeld tegen de onder 19 van Sparta dat uitkomt in de landelijke eredivisie A-jeugd. Beide helften werden, ietwat geflatteerd, met 3-0 verloren waarbij de Maaslanders zeker in de 2e helft genoeg kansen hadden om ook zelf tot scoren te komen. 

Na een aantal jaren van afwezigheid was het onder 23 elftal weer terug bij MVV’27. Met een mooie tegenstander op papier en een nog mooiere wedstrijdlocatie mochten de “jonge senioren” van MVV’27 zich laten zien onder leiding van Stanley Klop en Falco van den Eijnden. Wel had men even nodig om aan het niveau en de ambiance te wennen want al na 3 minuten was het raak voor de Spartanen. Bret Rhijnsburger kon de bal niet goed wegschieten vanuit een hoekschop waardoor de bal precies voor de voeten van een tegenstander viel die van dichtbij kon binnen tikken. MVV’27 pakte de draad op maar kreeg na een kwartier spelen nog een tegendoelpunt door opnieuw een ongelukkig moment. Ditmaal raakte Harm Voogd de bal ongelukkig. Deze bal kwam met enig fortuin bij een tegenstander terecht en ook hij wist een doelpunt te maken. Bij vlagen kwamen de Maaslanders zelf ook aan voetballen toe. Men probeerde het in ieder geval wel en zo nu en dan wist het met leuke combinaties in de buurt van het strafschopgebied van Sparta te komen. In de eindfase was men echter te slordig of werd er attent verdedigd door de thuisploeg. In de 37e minuut kreeg MVV’27 een derde tegendoelpunt te verwerken. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft in de omschakeling met een steekpass, wat overigens een luchtje had van buitenspel, waarna ook doelman Jari Boon kansloos was in de 1 tegen 1 situatie. Met dit doelpunt was de ruststand van 3-0 bereikt. Al met al werden er in de eerste helft nauwelijks kansen weggegeven maar stond men door 3 “foutjes” toch ruim achter.

In de tweede helft ging MVV’27 op zoek naar een doelpunt. Zeker in dit stadion wil je toch gescoord hebben als team. Toch was het Sparta wat weer scoorde. Tien minuten na rust schoot men een vrije trap raak in de benedenhoek. MVV’27 kreeg in de tweede helft toch behoorlijke kansen om te scoren. Eerst was het Rick Zwaard die de paal raakte. Vervolgens was het Sparta wat tussendoor nog een doelpunt wist te maken maar daarna was het Finn Verpaalen die ook had kunnen scoren. Zijn inzet werd echter vlak voor de doellijn tegen gehouden. De 6-0 van de thuisploeg was de mooiste van de avond. Eigenlijk het enige echt uitgespeelde doelpunt die de Spartanen deze avond wisten te maken. Toch bleef MVV’27 op zoek gaan naar een doelpunt en weer was men dichtbij. In de slotminuut van de wedstrijd raakte Dennis Louter met zijn vrije trap de buitenkant van de paal.

Een leerzame en leuke wedstrijd voor MVV’27 onder 23 waarbij men redelijk weerstand kon bieden aan de onder 19 eredivisionist Sparta Rotterdam.

Opstelling MVV’27: Jari Boon (45e min Tom v/d Broek), Harm Voogd, Quint Stuivenberg (60e min Cas v/d Hoeven), Jaco Buijnink, Bret Rhijnsburger (60e min Luuk Halve), Sem Maaswinkel, Thijs de Vast (60e min Joris Sonneveld), Michael Berrevoets (45e min Finn Verpaalen), Lourens van Rooijen, Arien Oprel (45e min Rick Zwaard), Huib van Barneveldt (45e min Dennis Louter)