In een duel dat geen minuut verveelde moest MVV ’27 boven zichzelf uitstijgen om de lijstaanvoerder uit De Lier een pootje te lichten. Veel treffers, veel inzet en twee rode kaarten zorgden ervoor dat er voor de toeschouwers voldoende te zien en te beleven was. Scheidsrechter David Post zal zeker niet het gemakkelijkste duel uit zijn carrière ervaren hebben, maar bleef onder alle omstandigheden koel en bracht het duel op prima wijze tot een einde.

MVV ’27 had ’n heerlijk eerste kwartier waarin het op een comfortabele voorsprong kwam. Al na zes minuten kon men juichen. Een vrije trap van Jordi Lems kon Lyra nog uit de eigen zestien wegwerken, maar werd daarbuiten onderschept door Dennis Louter. Hij kapte zijn tegenstander uit en passeerde doelman Ritchie de Vreeden in de rechterhoek (1-0). Drie minuten later mocht hij nog eens uithalen, maar nu lag de voet van de Lierse doelman dwars.


Met twaalf minuten op de klok stuurde de doelpuntenmaker met een slim balletje binnendoor Huib van Barneveldt  weg en die passeerde eveneens Ritchie de Vreeden (2-0).
Lyra was tot moment nog niet verder gekomen dan een schot van Ashwin Scheffers, maar dat gekeerd kon worden door Geert Dobbe. Na die tweede Maaslandse treffer wist ook Gino Bozuwa (schot gekeerd) en Coen van Mil (schot net langs de paal) nog geen verandering in die tussenstand te brengen.
Een aderlating in de 25e  minuut was de vervanging van linksback Jordi Lems die eerder bij een duel hard geraakt werd op de binnenkant van zijn rechterknie.
Minder dan een kwartier voor de onderbreking kwamen de Lierenaren met tien man te staan. Bob Zwinkels haalde Quint van Stuivenberg ongenadig hard onderuit en de arbiter kende geen genade. De zojuist voor Jordi Lems ingevallen Sem Maaswinkel duwde vervolgens de overtreder weg wat hem op geel kwam te staan.

Soms denk je dat het een voordeel is om tegen een minderheid aan spelers te moeten strijden, maar dat werd het zeker niet. Integendeel zelfs, Lyra maakte in het resterende deel van de eerste helft volledig de dienst uit.
Met veel inzet werd de defensie van MVV ’27 op de proef gesteld en er was al snel een succesje te vieren voor de mannen van trainer Ramon Hageraats. Nadat Geert Dobbe een kopbal van Ardi Luijendijk had weten te keren, was de rebound voor Kevin van Velden die van dichtbij afdrukte (2-1).
Net voor de rust kwam men zelfs op gelijke hoogte. Een snelle omschakeling van de gasten bracht handenbinder Jack Binnendijk in positie en zijn schot betekende de 2-2. Een slechter moment voor de Maaslanders om aan de thee te gaan was niet denkbaar.

De storm van Lyra was na de hervatting toch enigszins gaan liggen en MVV ’27 kreeg de gelegenheid zich te herstellen. Met de ingevallen Lourens van Rooijen ontstond er een interessante fase in de wedstrijd. Keer op keer zocht hij de achterlijn en vond dan recht voor het doel wel een medespeler. Huib van Barneveldt was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn poging was iets te hoog gericht.
De gasten leken langzamerhand hun krachten te hebben verspeeld, kwamen er dan ook steeds minder vaak uit en hoopte op dat moment misschien ook wel op een deling in de score.
MVV ’27 daarentegen was juist op stoom gekomen en dacht dat er wel meer te halen was dan dat ene puntje. Met nog ’n kwartier op de klok gaf Leon van Kersbergen met links de juiste voorzet en Huib van Barneveldt kopte binnen (3-2).

Weer ’n minuutje later was de stand weer naar een marge van twee gebracht. Erik van Geest verstuurde een lange pass richting Lourens van Rooijen die via het been van Ritchie de Vreeden en de binnenkant van de verre paal binnenging (4-2).
MVV ’27 leek de buit definitief binnen te hebben en moest alleen nog maar de wedstrijd geconcentreerd uitspelen.
Vanwege een blessure aan Lierse kant speelde Sem Maaswinkel de bal sportief, maar iets te zacht naar de zijlijn. Lyra bracht zelf dan maar de bal buiten de lijnen en na de blessurebehandeling leek het dan ook logisch dat MVV ’27 zelf het duel hervatte. Echter, men liet dat over aan de tegenstander. Na de inworp werd Jack Binnendijk bereikt, maar die werd hardhandig neergesabeld door aanvoerder Lars Kloet die ook direct kon inrukken met rood.
Lyra verzamelde, met nog zo’n tien minuten en de nodige reservetijd te gaan, weer wat moed en zette de Maaslandse defensie weer flink aan het werk.

In de 83e minuut gaf Kevin van Velden de bal voor en maakte Ardi Luijendijk de wedstrijd weer akelig spannend (4-3). Het was billenknijpen voor MVV ’27 in de resterende minuten, maar uiteindelijk zou het bij die stand blijven.
Na het bestuderen van de merendeels onverwachte resultaten bleek Lyra toch nog altijd koploper te zijn, maar zal nu wel genoegen moeten nemen met een viertal ploegen (waaronder MVV ’27) die één punt minder verzameld hebben. Hoe boeiend kan een competitie zijn?

De opstelling: Geert Dobbe, Harm Voogt, Quint van Stuivenberg, Lars Kloet, Jordi Lems (Sem Maaswinkel), Thijs de Vast, Erik van Geest (Rick Zwaard), Leon van Kersbergen, Dennis Louter, Roberto van der Pol (Lourens van Rooijen) en Huib van Barneveldt