Het had zo mooi kunnen zijn tijdens de uitwedstrijd bij en in Naaldwijk. MVV ’27 was minimaal gelijkwaardig, maar liet het knullig afweten op het defensieve vlak. Bij alle tegentreffers zag het er op zijn minst twijfelachtig uit.
In de laatste twintig minuten liet men zien wel degelijk een ploeg onder druk te kunnen zetten met prima aanvallen, maar toen was het eigenlijk al te laat. Naaldwijk was te veel in het zadel geholpen en hield dankbaar de punten in eigen huis.

De beginfase was voor de thuisploeg en dat overwicht duurde zo’n tien minuten, waarna MVV ’27 zich opwierp als serieuze opponent. Doelman Geert Dobbe moest wel al snel handelend optreden bij een kans van Aike van de Bos en deed dat prima.
MVV ’27 dacht vervolgens aan een penalty toen Huib van Barneveldt na een individuele actie van Dennis Louter door twee tegenstanders werd gemangeld in de zestien, maar de goed leidende arbiter Roel Vermaat uit Barendrecht wilde van niets weten.
Na 25 minuten op de klok mochten de Maaslanders wél juichen. Een indraaiende vrije trap van Jordi Lems werd door de defensie van Naaldwijk gemist en Huib van Barneveldt kon bij de tweede paal afdrukken (0-1).
In die periode werd er een leuke partij op het enigszins hobbelige veld gelegd. Zonder al te veel mogelijkheden te creëren werd er door beide teams volop op de aanval gespeeld.
Met nog enkele minuten te gaan tot aan de theeonderbreking kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Door de achterhoede van MVV ‘27 werd halfzacht uitverdedigd, waarna plotseling Thomas Karsten in vrije positie en recht voor het doel aangespeeld kon worden. Het was voor hem een koud kunstje de gelijkmaker op het bord te zetten (1-1).
Ook nog net voor de rust haalde Quint van Stuivenberg ten koste van een gele prent Jordi van Calsteren neer. De daarop volgende harde, lage vrije trap werd door iedereen in het strafschopgebied gemist en dat was maar goed ook.

De tweede helft leek MVV ’27 te maken te hebben met een fris en fel Naaldwijk. Aan Maaslandse kant werd men er zeker niet rustiger van.
Nadat op het middenveld de bal verkeerd ingespeeld werd, kon Naaldwijk onderscheppen en zo kon Thomas Karsten in de 50e minuut weggestuurd worden en de thuisploeg met zijn tweede treffer op voorsprong brengen (2-1).
Jordi van Calsteren brak vervolgens over de linkerzijde door, gaf een scherpe voorzet en gelukkig voor MVV ’27 miste Jordy Noordam de bal volledig. Het kon niet lang goed gaan op deze wijze.
Toch kwam MVV ’27 binnen drie minuten op gelijke hoogte. Huib van Barneveldt speelde Erik van Geest aan en zijn poging van dichtbij was goed voor de 2-2.
Het bleek echter een korte opleving. Een vrije trap van Michiel van den Berg leek een eenvoudige prooi voor doelman Geert Dobbe, maar deze liet de bal uit zijn handen vallen, waarna de inkomende Sebastiaan van den Berg de bal zonder problemen binnen schoot (3-2). Het leed was nog niet voorbij en tien minuten later was het weer raak voor de witkielen. In het eigen strafschopgebied werkte Leon van Kersbergen zijn tegenstander onnodig tegen de grond en de scheidsrechter was er van dichtbij getuige ervan. Aanvoerder Sebastiaan van den Berg vonniste middels een streep (4-2).

Zoals aangegeven liet MVV ’27 in de resterende tijd zien wel degelijk te kunnen voetballen, maar de stand zou geen wijziging meer ondergaan. Thijs de Vast vuurde nog over de kruising en invaller Rick Zwaard mikte op de voeten van doelman Jeffrey Wubben. Doodzonde en zo onnodig!

De opstelling: Geert Dobbe, Harm Voogt, Lars Kloet, Quint van Stuivenberg (Rick Zwaard), Jordi Lems, Thijs de Vast, Leon van Kersbergen, Erik de Geest, Roberto van der Pol (Lourens van Rooijen), Huib van Barneveldt en Dennis Louter.