Na een “relaxte” week in de herfstvakantie, waarin met 5-0 gewonnen werd van Wilhelmus JO19-1 in een oefenwedstrijd, stond deze week in het teken van de hervatting van de competitie tegen IJVV de Zwervers. De bezoekers kwamen met vertrouwen naar Maasland want men wist de laatste 2 wedstrijden te winnen en heeft daardoor evenveel punten als MVV’27. Echter de thuisploeg kwam als verdiende winnaar van het veld.

De eerste helft was zo goed als een kopie van die van twee weken geleden toen Brielle op bezoek kwam. MVV’27 JO19-1 had alles goed voor elkaar, gaf nauwelijks kansen weg, en wist zelf aan de bal regelmatig goed te voetballen. Dit goede spel resulteerde dan ook in behoorlijk wat kansen. Echter, steeds als de Maaslanders in of rondom het strafschopgebied van de tegenstander verschenen faalde het in de eindpass of was het niet goed genoeg in de afronding. Men vergat zichzelf dus te belonen in de vorm van doelpunten. Terwijl het eigenlijk al 2 of 3 nul had moeten staan zal je juist zien dat de tegenstander wel toe slaat. IJVV de Zwervers was al een keer dichtbij toen het via doelman Mark van Barneveldt de paal raakte maar in de blessuretijd van de eerste helft was het wel raak. Een slordige opbouw startte een counter van de bezoekers, die vervolgens zeker een meter buitenspel stond (zelfs iemand van de tegenstander beaamde dit), alleen de scheidsrechter negeerde alle signalen waarna er in tweede instantie werd afgerond. Het enige verschil met de wedstrijd tegen Brielle was dus dat men niet ging rusten met een voorsprong maar zelfs met een 0-1 achterstand.

Na rust ging MVV’27 op zoek naar de gelijkmaker. Want duidelijk was wel, met het veldoverwicht van de eerste helft en de gecreëerde kansen zat er wel meer in deze wedstrijd. Niet lang na rust was daar ook de verdiende gelijkmaker. Een scherp aangesneden hoekschop genomen door Siemen Hogendoorn werd binnen gekopt door Jaco Buijnink. De thuisploeg wilde meer en dit kreeg men ook. Na een uurtje spelen was het Rick Vijverberg die na een vlot lopende aanval en een assist van Luuk van Strijen de 2-1 op het scorebord schoot. Na deze voorsprong kreeg MVV’27 opnieuw genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Ook nu stond helaas de bezoekende doelman vaak in de weg. Hierdoor bleef de marge van 1 doelpunt en werd het in de slotfase toch nog een klein beetje billen knijpen. De bezoekers kregen geen enorme kansen maar je weet in zo’n fase maar nooit als er door de tegenstander alles of niets word gespeeld. Diep in blessuretijd besliste uiteindelijk Luuk van Strijen, na een goede actie van Miquel Exaltus, de wedstrijd door vanuit een vrije trap de 3-1 binnen te schieten. De scheidsrechter vond het daarna gelijk mooi geweest waardoor een dik verdiende overwinning kon worden gevierd. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Neuwenhoorn JO19-1 op het programma en die wedstrijd begint om 15.00 uur.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Sjors Vreugdenhil, Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Luuk van Strijen, Devender v/d Harst, Rick Vijverberg (uit 81e min), Loyd Rhijnsburger, Kevin Santos (uit 57e min), Siemen Hogendoorn

Wisselspelers: Miquel Exaltus (in 57e min), Sem Olierhoek (in 81e min), Emiel Mooij, Bouke Schippers, Roan Dechering