Net als de voorgaande twee seizoenen ging de selectie van MVV ’27 Onder-19 ook dit jaar weer op trainingskamp in de bossen van Apeldoorn. Het zonnetje scheen volop, dus werden er onder heerlijke omstandigheden dit weekend drie trainingen afgewerkt als voorbereiding op de beker- en competitiewedstrijden die nu komen gaan.

Zaterdagochtend werd er in alle vroegte verzameld in Maasland om af te reizen naar Stayokay Apeldoorn. Eenmaal aangekomen konden de spelers zich gelijk op gaan maken voor de eerste training van de dag. Na een klein stukje wandelen kon men in een mooie omgeving in het bos de training starten. Er werd goed getraind in het Apeldoornse zonnetje. Diverse opdrachten moesten goed worden uitgevoerd, anders volgende er een “straf” waardoor het steeds zwaarder werd. Individueel en als groep werden deze opdrachten fanatiek uitgevoerd.

Na een pittige eerste training stond er een heerlijke en verdiende lunch klaar voor de spelers en staf. Na even wat rust te hebben gehad werd er in de middag opnieuw getraind. Na een groepsspel werden er vooral individuele spelletjes gespeeld, waarbij handigheid maar ook kracht centraal stonden. Ook hier ging het er weer fanatiek aan toe. Nadat men de training afsloot met een grote partijvorm stond traditiegetrouw “de berg” (zie foto onder) te wachten voor de spelers. Hier zou blijken wie tot het gaatje kon gaan want iedereen was natuurlijk al erg moe van de twee trainingen. Alle spelers gingen tot het uiterste om de zes rondes door het bos te volbrengen. Uiteindelijk slaagde iedereen. Na een lekkere pastamaaltijd in de avond werd op het kampterrein nog een avondspel gespeeld waarbij veel werd gelachen. De avond werd afgesloten met een lekker drankje en vervolgens zocht iedereen zijn kamer op.

Op zondag werd er ook nog een training afgewerkt. Dit gebeurde op het kunstgrasveld van CSV Apeldoorn. Het was duidelijk te zien, ook mede door de warmte, dat men toch wat vermoeid was door de arbeid van de dag ervoor. Toch werd er nog een goede training afgewerkt. In de middag volgde de evaluatie van de voorbereiding en konden de spelers en staf voldaan en met een goed gevoel terug reizen naar Maasland.

Aanstaande zaterdag wacht dan de eerste officiële wedstrijd van het seizoen voor de beker uit tegen Rozenburg JO19-1 (aanvang 14:30).