Deze zaterdag ging MVV’27 op bezoek bij Naaldwijk op Sportpark “De Hoge Bomen”. Zoals er in het voorwoord werd verteld (uit het archief van Ben van Mil)  is dit het 16e seizoen dat de ploegen elkaar treffen in competitieverband. Eind oktober eindigde de onderlinge ontmoeting in Maasland in een punten deling. De verwachtingen waren vooraf hoog gespannen. De beide ploegen staan,  voor afgaande aan de wedstrijd,  met 1 punt onderling verschil op de ranglijst. Hoe zou dit zijn na de wedstrijd.

Bij de start van de wedstrijd, welke onder leiding stond van scheidsrechter Hans Spaans, begon de wedstrijd met twee vrijwel  “complete” elftallen.  Bij Naaldwijk was de geblesseerde Michiel van der Berg er  weer voor het eerst bij.  Alleen hun laatste man Roald Houten ontbrak. Hij is al enige weken geblesseerd.
Het begin  van de eerste helft was MVV de betere partij. MVV was actief, fel en volop in de aanval en er waren enkele doelpogingen. Het eerste tegenspel van Naaldwijk was pas  in de 17e minuut met het eerste schot op het doel wat ver naast het doel van Glenn Mostert ging.
In de 18e minuut moest de weer spelende Michiel van den Berg aan de noodrem trekken. Laurens van Rooijen ging er vandoor maar werd op een onreglementaire manier tegen gehouden. Een nuttige overtreding wat Michiel wel op een gele kaart kwam te staan.

In de 29e minuut moest Lars Kloet aan de noodrem trekken anders had er een gevaarlijke situatie voor het doel van MVV ontstaan. Dit koste hem dus ook een gele kaart. Volgens de aanvoerder van Naaldwijk, Sebastiaan van den Berg had dit rood moeten zijn en probeerde de scheidsrechter daar van te overtuigen. Dit ging op een iets te felle manier wat hem ook geel opleverde. Uit de vrije trap die volgde wist Glen Mostert in eerste instantie het schot te pareren maar de rebound was voor Michiel van den Berg.  Deze wist het net te vinden echter Ronald van der End vlagde voor buitenspel.  Dit werd tot grote woede van alles wat Naaldwijk was, door de scheidsrechter overgenomen.
In de 35e minuut ging Rashidi Gilkes vanuit buitenspel positie richting doel. Wederom vlagde Ronald voor buitenspel,  echter dit keer liet de scheidsrechter doorspelen en scoorde de Nr. 11 van Naaldwijk op een fraaie manier. Deze stand van 1-0 bleef tot de rust gehandhaafd.

In de tweede helft wederom een fel en aanvallend MVV . Naaldwijk wacht rustig af en lat MVV komen. Heel af en toe, via een gevaarlijke counter komt Naaldwijk eruit.
In de 58e minuut mag Dennis Louter een corner nemen. Deze komt mooi op het hoofd van Roel Nooteboom. Deze kopt de bal via een speler van Naaldwijk en via de paal in het doel. De stand was weer gelijk. Na dit doelpunt kwamen er nog meer kansen. MVV rook “bloed”, er was meer te halen dan dat ene punt. MVV werd nog feller. Naaldwijk moest daarom af en toe aan de noodrem trekken. Dit koste al gauw een gele kaart voor Gerben Looije en dat zou niet bij deze ene blijven. MVV wisselde gedurende de tweede helft Bret Rijnsburger in voor Huib van Barneveld en Dennis Louter voor Roberto van der Pol. Deze laatste kreeg in de 80e minuut nog een pracht kans echter de keeper wist de inzet met zijn been te weren. In de 86e minuut was Lourens er door en kon alleen op de keeper af. Echter hij werd onderuit getrokken door Gerben Looije. De scheidsrechter was erg coulant en gaf hem geel wat echter wel zijn tweede was en er dus met rood vanaf moest. In de laatste minuut pakte Leon van kersbergen nog een gele kaart voor een handsbal. Hij dacht a la Maradonna de bal mee te nemen maar de scheidrechter had het gezien.

De goed leidende scheidsrechter Spaans blies na wat blessuretijd af. Wederom waren de punten gedeeld en blijft het onderlinge verschil op de ranglijst dus gehandhaafd.

Voor MVV kwamen in het veld: Glen Mostert, Lars Kloet (aanvoerder) Roel Nooteboom, Dennis Louter (Roberto van der Pol), Lourens van Rooijen, Leon van Kersbergen, Jordi Lems, Sem van Maaswinkel, Rick Zwaard, Dik Groenewegen en Bret Rhijnsburger (Huib van Barneveldt)