Op een, voor A-junioren, vroege morgen reisde de JO19-1 af naar Den Haag voor de wedstrijd tegen Quick JO19-2. De thuisploeg had dit seizoen nog niet verloren (4 uit 2) maar ook MVV’27 was nog ongeslagen (6 uit 2).
Echter, de omstandigheden in Den Haag leken zeker niet op het mooie affiche van het papier. Er moest namelijk gevoetbald worden op een veld omringd door een hoog hekwerk waardoor supporters letterlijk langs de lijn stonden maar ook het zeer slechte kunstgrasveld hielp niet mee aan de beleving van een mooie wedstrijd.

Om 11.30 uur werd er afgetrapt en al snel kwam er een 0-1 voorsprong voor de Maaslanders. Na 6 minuten spelen stuurde Dennis Louter zijn collega Michael Berrevoets in de diepte die vervolgens koelbloedig afrondde oog in oog met de Haagse doelman. Diezelfde Michael Berrevoets moest echter na een kwartier het veld geblesseerd verlaten waardoor Rick Vijverberg zijn competitiedebuut snel kon maken. Vervolgens ontstond er een boeiend gevecht hoewel de echte kansen aan beide kanten uitbleven. Beide ploegen hadden moeite om door de goed georganiseerde defensies heen te komen. Toch viel er vlak voor rust nog een doelpunt. Uit een hoekschop van MVV’27 wist, een minuut voor rust, de thuisploeg uit de omschakeling nog te scoren. Slecht/niet ingrijpen van Maaslandse kant zorgde dus voor een 1-1 ruststand.

Na rust hetzelfde beeld. Beide teams verdedigde goed waardoor de doelmannen het niet druk hadden vandaag. Toch merkte je in het veld dat men niet genoegen nam met een gelijkspel. Het laatste kwartier was meer een versie van “ren je rot” maar dat maakte het voor de toeschouwers wel erg leuk en spannend om naar te kijken, want zou er nog iemand gaan winnen? Uiteindelijk was MVV’27 de gelukkigste van de twee. In de aller laatste minuut wist Dennis Louter net iets eerder bij de bal te zijn dan de Haagse doelman waardoor diezelfde Dennis Louter de bal in een leeg doel kon schuiven. Quick had vervolgens niet genoeg tijd meer voor een echt slot offensief waardoor MVV’27 JO19-1 nu de volle buit heeft uit de eerste 3 competitiewedstrijden. Volgende week wacht de thuis wedstrijd tegen Verburch die ook de eerste 3 wedstrijden wisten te winnen. Een mooi affiche dus op sportpark De Commandeur.

Opstelling: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Quint van Stuivenberg, Luuk Halve, Michael van Vliet, Julian Tinbergen, Michael Berrevoets (uit 16e min), Jay van Leeuwen (uit 60e min), Jan de Baat (uit 82e min), Dennis Louter.
Wisselspelers: Rick Vijverberg (in 16e min), Siemen Hogendoorn (in 60e min), Jaco Buijnink (in 82e min), Wesley Houthuysen

stand-a1