Na een nederlaag en een gelijkspel in de eerste twee competitiewedstrijden stond er zaterdag in de eerste thuiswedstrijd veel op het spel tegen Quick Steps. Uiteindelijk gaf MVV ’27 1 de Super Saturday extra glans met een 3-2 zege.

Op het nieuwe hoofdveld ging MVV ’27 sterk van start. Quick Steps moest alle zeilen bijzetten. Het was MVV ’27 dat de wedstrijd dicteerde. Quick Steps kwam niet of nauwelijks over de middenlijn.

De ene na de andere aanval volgde en een doelpunt kon niet uitblijven. Alleen was de vraag: wie maakt hem? Dit was dit keer Rick Zwaard. Hij kon na een schitterende pass aan de rechterzijde opstomen en besloot een schot los te laten. Dit schot was hard en precies in de linkerbovenhoek. Een schitterend doelpunt.

Na de 1-0 liet MVV ’27 het er niet bij. Er werd direct weer druk gezet. De Maaslanders kregen volop kansen, maar de goede Quick Steps-keeper wist aardig wat ballen te pareren. Zo ook de volgende kans voor Rick. Hij kwam alleen op de keeper aan maar kreeg de bal niet voorbij de goalie. MVV ’27 had daarna nog een aantal kansen nodig voordat Laurens van Rooijen het net weer vond en MVV ’27 op 2-0 bracht.

Eigenlijk was het al een gelopen wedstrijd. Dit totdat onze keeper Geert Dobbe, tijdens zijn debuut in het eerste, een bal te verwerken kreeg. Dit was echter een terugspeelbal volgens scheidsrechter Kalsteren. Terwijl de mannen van MVV nog aan het discussiëren waren of het wel of niet een terugspeelbal betrof had Quick Steps de vrije trap al genomen, waardoor het ineens 2-1 stond.

Na de rust kreeg MVV ’27 een nieuwe domper te verwerken. Op ruim 25 meter van de goal kreeg Quick Steps een vrije trap. De kiezelharde vrije trap was fraai en onhoudbaar voor onze keeper: 2-2. Gezien de verhoudingen in het veld een onterechte tussenstand, die MVV ’27 inspireerde verder te gaan met goed voetballen en kansen creëren.

Bij Quick Steps ontving spits Ricardo van Gorsel na ruim een uur spelen een slaande beweging richting een MVV-speler direct rood. MVV ’27 bleef op zoek naar de voorsprong, die uiteindelijk kwam via het hoofd van Jessy Zwaard: 3-2.

Ondanks de tien man van Quick Step kreeg MVV ’27 het nog moeilijk in de slotfase. Quick Steps bleef bij de 3-2 stand kansen ruiken. Deze kansen kwamen er ook. Zo moest Roel Nooteboom nog een bal van de lijn halen en moest Geert Dobbe in de laatste minuut nog een formidabele redding maken. Deze moest gestrekt naar de hoek, maar hij wist de bal klem vast te houden.

Uiteindelijk bleven de drie punten tijdens de schitterende Super Saturday in Maasland. Als man van de wedstrijd werd Laurens van Rooijen gekozen.

stand-1