dag-4-1Goedemorgen allemaal, vanuit een zonovergoten Loon op Zand. Gekluisterd aan de tv voor Shownieuws zag de begeleiding dat Piet Paulusma het zwemweer vandaag een ’10’ geeft! Na het ontbijt snel dus de fietsen pakken uit de stalling en op weg naar zwembad de Zidewinde. Het is een klein stukje fietsen vanuit Land van Kleef naar Sprang Capelle. Tenminste. Dat is normaliter het geval. Hoe anders is dit, wanneer leiders Stanley en Kevin de weg wijzen. Na veel vragen en uiteindelijk spieken op Google Maps kwam het Maaslandse Peloton voldaan aan bij het buitenzwembad.

Hier stond een heerlijke zwemdag op de planning. Voor de ervaren kampgangers kent het bad weinig geheimen meer. Glijbaan, duikplank en een stoeipartijtje met de leiding in het water is vaste hap. Goed insmeren daarnaast het devies. Dit gebeurt in de zogenaamde ‘treintjes’, waarbij de groep als de Daltons zichzelf opstelt, om vervolgens elkaar in te smeren. Voor de leiding is deze activiteit ook een welkome. Even kunnen de teugels iets losser worden gehouden en is er tijd voor de dames om de Libelle van A tot Z door te nemen. Al met al een zeer geslaagde zwemdag en benieuwd of er nog jongens een vriendinnetje hebben overgehouden aan de middag (veel van uw kinderen is een heel behoorlijke versierder ;)).

Teruggekomen bij het kamphuis een stevige maaltijd voordat de teams zich weer vast dienden te bijten in de race voor Groep van de Week. Nu stond de titanen één van de koningsnummers van de week te wachten: De Lompste Kudde. In samenspel moeten vragen en opdrachten tot een goed einde worden gebracht. Spellen als: Muizenkaaaaaasssss, Dier’n raaaiiiiuuuhhhhhhhhhhhh en de Pinguingliijjbbaaaannnnn. De belangrijkste pion gedurende de Lompste Kudde? De jongste van het stel. Onvervangbaar, omdat deze als koerier diende tussen de jury en de eigen groep aangaande het stellen van vragen (aan de groep) en het geven van antwoorden (de jury). Een heel dikke pluim voor deze jonge knullen, fantastische inzet en resultaat!

dag-4-2

Ook de nacht was vandaag niet veilig voor de Maaslandse jongeren. Eerst nog even een feestje in de kantine. De feestjes zijn weer als vanouds deze kampweek en volgens The Reporter zelfs de beste die hij heeft meegemaakt als begeleider. Hup van die stoel af en dansen op de tafels. De jongsten geven hier het goede voorbeeld: ze geven energie voor tien en de sfeer zit gelijk weer bovenop de top. Klasse!

Als afsluitend spel een spannend bosspel: Het Dierenvervoerdersspel. Enigszins te vergelijken met het bekende Lampenspel. Gedurende een uur moeten de jongens zoveel mogelijk dieren naar de juiste stal brengen. Echter, ondertussen lopen er bewakers rond, die proberen het vee te kapen en de jongens met lege handen weer terug naar het beginpunt te sturen. Een ware clash!

Afsluiten met een pannenkoek van de kooksters en moe maar voldaan het bed in. Wij kregen het verzoek van een aantal jongens hen om half 4 wakker te maken voor een kussengevecht, maar we verklappen alvast dat we ze waarschijnlijk laten liggen.

dag-4-3

Tijd voor een wrap met de begeleiding. Stanley en Kevin onderscheiden zich positief en staan te buffelen in de keuken. Jelle had hier eigenlijk ook een rol moeten hebben (hij zou de wereldberoemde Shrek-saus van avocado en creme fraiche maken). Helaas waren er in plaats van avocado’s groene bakstenen aangeschaft…. De chilisaus zal een hoop goed maken!

Welterusten en tot morgen (dan zal het zelfs nog warmer worden)!

The Reporter tijdens de Beeeeeeeeeeestachtige Beestenweek.