Woensdag 21-07-2016

Vandaag begon de dag met een klein feestje voor een ‘groot’ persoon. Roel Nooteboom werd verrast met een ontbijtje op bed, omdat hij dit jaar al voor de 15e (!) keer mee gaat als leiding van MVV Jeugdkamp. Nadat iedereen had ontbeten moesten de kinderen de welbekende boskleding aan om gezellig in 35 graden een bosspel te spelen genaamd ‘leeuwen en hyena’s’. Hierbij moesten de kinderen bij een aantal afgezette gebieden proberen om plaatjes van 10 verschillende soorten dieren te veroveren.
Na 45 minuten bikkelen in de hitte was het tijd voor ‘pauze’. Toen we eenmaal terug kwamen bij het kamphuis stonden er als verrassing een aantal taarten klaar om op te smikkelen wegens het 15 jarig jubileum van Roel Nooteboom. Hierna was het tijd voor een groot feest en ging de muziek aan.

Alle kinderen waren op de tafels geklommen om flink de heupen los te gooien. Nadat de kinderen heerlijk gedanst hadden was het alweer bijna tijd om te gaan lunchen. Voordat wij gingen eten zijn we naar het winkeltje geweest om wat lekkers te kopen voor het middag programma. Na het opeten van de heerlijk gesmeerde boterhammen van de kooksters was het tijd voor een gesplitst programma. De E en F zijn naar ‘Speelland Beekse Bergen’ geweest en de C en D zijn naar ‘het Blauwe Meer’ geweest.

dag-5-1

De E en F konden bij een meer die aan het safaripark gelegen is van allerlei attracties gebruik maken. Zij konden bijvoorbeeld met een shuttle van een glijbaan af waarbij de kinderen 5 meter over het water gleden. Ook konden zij van een razendsnelle glijbaan af die wel 60 meter lang was. Midden op het meer lagen er een aantal water trampolines. Er was ook een attractie waarbij je niet snel nat werd en dat was de splash. De C en D gingen per fiets naar het Blauwe Meer. Daar hebben zij vooral veel gezwommen, maar om zo’n dag onvergetelijk te maken hebben de leiders die mee zijn gegaan kunnen regelen dat de jongens op een banaan konden die achter een jetski lag. Aan het eind van de middag was het nog even tijd voor een potje gemixt voetbal. Shirtjes tegen de niet shirtjes, waarbij er uiteraard een aantal leiders mee deden. Na dit potje voetbal was het tijd voor een overheerlijk bord nasi van de kooksters, met daarbij een satéstokje, pindasaus en om niet te vergeten kroepoek. Na het eten was het tijd om het spel ‘Raaaaaaai jij nooiitt’ af te maken.

dag-5-2

Toen dit spel tot een goed einde werd gebracht was het tijd voor de jaarlijkse quiz van het kader. De vragen gingen over dieren, EK en MVV’27. Na de quiz was het bedtijd voor de E en F. En wat is er nou fijner dan nachtzoentjes te krijgen van onze kooksters. Alsof de kinderen in de zevende hemel waren. De eerste vraag van de E en F was of ze morgen weer zulke fijne nachtzoentjes komen geven. De C en D hadden de keuze om een film te kijken of lekker naar bed te gaan. Voor sommigen was de film net te lang en lagen lang uit met de ogen gesloten op een tafel. Na de film was het dan wel echt tijd voor de C en D om naar bed te gaan, want…. Morgen is het voetbaltoernooi. Ook bij een aantal leiders gingen de ogen steeds verder dicht en is het de hoogste tijd om het wol op te zoeken. Voor een ieder die dit leest: een welterusten en……

dag-5-3

Tot Morgen!