Jan van Loenen is al jarenlang een bekend gezicht op de Maaslandse velden. Reeds de 80 gepasseerd, maar fluit hij nog wekelijks zijn wedstrijd. Alleen zullen we hem nu even moeten missen, want Jan heeft last van een hernia.

Jan van Loenen, oorspronkelijk uit Heerjansdam, kwam ongeveer 43 jaar geleden in Maasland wonen. Destijds nog samen met Nel van Loenen, voor velen van ons beter bekend van ‘Juffrouw van Loenen’. Jan heeft zelf tot zijn 25ste levensjaar gevoetbald in Heerjansdam, maar moest daarmee stoppen vanwege een ernstige blessure. Hij is in al vanaf 1962 scheidsrechter. Toen hij 70 jaar was is hij gestopt bij de K.N.V.B. Vanaf dat moment heeft hij ervoor gekozen om wekelijks bij MVV ’27 te komen fluiten. Dat doet hij nu dus alweer bijna 13 jaar. Als club zijn wij natuurlijk heel blij met trouwe scheidsrechters zoals Jan.

Jan is een zeer positief ingestelde man. Zo zegt hij keihard te ‘knokken’ om zo snel mogelijk weer zijn wedstrijden te kunnen fluiten. Van zijn fysiotherapeut heeft hij een aantal oefeningen meegekregen die hij trouw thuis uitvoert. Naast het fluiten heeft de tachtiger (!!) nog een andere hobby: hardlopen. Helaas kan hij ook deze hobby nu even niet uitvoeren. Nu wandelt Jan in de vroege ochtend gewoon even naar de Waterweg. Naast het wandelen naar de Waterweg bezoekt hij (namens de kerk) ook nog vele mensen in het dorp waar de gezondheid even tegenzit. Dit vinden wij zeer nobel van Jan.

Dit keer waren de rollen omgedraaid, nu was het Jan die bezocht werd door MVV ’27. De commissie lief en leed heeft hem een mooi bloemstukje overhandigd en hebben hem natuurlijk een voorspoedig herstel toegewenst.

Jan had nog wel een tip voor een ieder waar het qua gezondheid even tegenzit. Schrijf dagelijks even in een ‘Gezondheidsboekje’ kort op hoe het met je gaat of waar je die dag even last van had. Op deze manier kun je aan de dokter goed duidelijk maken wat je mankeert.