ehbo

Misschien was je zelf wel in de kantine of heb je het gelezen op de Facebook-pagina, maar afgelopen zaterdag zat de schrik er even goed in toen Alec de Koning(speler van A1) plots het bewustzijn verloor en onderuit ging midden in de kantine. Op dit soort momenten besef je je natuurlijk maar al te goed dat voetbal boven alles maar een spelletje is en er veel belangrijkere zaken zijn in het leven.

Gelukkig waren er op het moment dat dit gebeurde enkele mensen in de kantine aanwezig die precies wisten wat ze in deze situatie moesten doen en hier ook direct naar handelden. Hierdoor kreeg Alec de juiste hulp en was hij weer bij bewustzijn toen de ambulancebroeders arriveerden. Ook het AED-apparaat hoefde gelukkig niet ingezet te worden. Maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat dit in de toekomst wel noodzakelijk is en op die momenten is het van levensbelang dat er mensen aanwezig zijn die kennis hebben van EHBO en die weten hoe ze het beschikbare AED-apparaat dienen te gebruiken.

Omdat MVV ’27 zich in grote mate verantwoordelijk voelt voor hetgeen wat er op en rond het sportpark gebeurt, wil het graag de mensen in kaart brengen die in dit soort gevallen van waarde kunnen zijn. Dus heb jij een EHBO-, BHV- en / of AED-diploma en wil je MVV ’27 graag ondersteunen in de gevallen dat dit nodig is, vragen wij je om dit kenbaar te maken door contact op te nemen met secretaris Martino Scheepers (06-50870177, e-mail: secretaris@mvv27.nl).  Zo weet MVV ’27 direct wie het kan benaderen als de situatie erom vraagt. Heb je geen diploma, maar sta je er wel voor open om dit te halen zodat je van waarde kunt zijn in dit soort situaties  bij MVV ’27 (maar natuurlijk ook elders), laat het dan ook alsjeblieft weten, dan biedt MVV ’27 je graag de mogelijkheid om een cursus te volgen op kosten van de club.