Het begint steeds leuker te worden bij cupfighter MVV ‘27 in het bekertoernooi . Door de 2-1 winst op het Rotterdamse IJVV De Zwervers zijn de Maaslanders inmiddels gevorderd tot de halve finale. Het duel had in de eerste helft vroegtijdig op slot gegooid kunnen worden, maar MVV ’27 weigerde in die periode de trekker meer dan eenmaal over te halen. Uiteindelijk wisten de bezoekers pas in de extra tijd een aansluitingstreffer te maken en dat was te laat om het nog spannend te maken.

Op het kunstgras van veld drie lag het tempo van de wedstrijd enorm hoog en het was MVV ’27 dat een licht overwicht veroverde plus de eerste kansen creëerde.
In de 11e minuut kon er reeds gejuicht worden toen Dik Groenewegen recht voor het doel een steekpass ontving en de bal via doelman Dennis de Jel over de doellijn zag rollen (1-0).
Een mooie vroege opsteker met nieuwe kansen voor Rick Zwaard (kopbal over) en Harm Voogt (schot gekeerd). Aan de andere kant kopte Soufian Bouchnafa de bal net over het doel van Bart den Broeder uit een voorzet van Martijn Goudswaard.
Net voor de pauze had MVV ’27 de score een positiever beeld kunnen geven. Rick Zwaard en Lourens van Rooijen zagen de Rotterdamse doelman als een te grote hindernis. Roel Nooteboom liet van korte afstand zijn kopbal naast de paal verdwijnen.

Het moet flink gedonderd hebben in de kleedkamer van IJVV De Zwervers, want zij pakte direct het initiatief en drukte de Maaslanders naar achteren. Bart den Broeder zorgde er gedurende de eerste tien minuten met goede reddingen op schoten van Yannick Esajas en Mitchel van Berkel voor dat de stand geen wijziging onderging. MVV ’27 bleef dus overeind en nam zelfs een grotere voorsprong. Doelman Dennis de Jel kreeg in de 58e minuut een voorzet onvoldoende onder controle, Dik Groenewegen pikte de bal mee en werd vervolgens door zijn tegenstander naar de grond getrokken. De hieruit volgende strafschop werd hard en laag binnen geknald door Roel Nooteboom (2-0).
De emoties bij de bezoekers liepen bij tijd en wijlen flink op en het jonge neutrale arbiterstrio onder leiding van scheidsrechter Jeroen van Leeuwen moest diverse malen vermanend optreden wat hen prima afging.
Met nog wat kansen over en weer leek MVV ’27 de wedstrijd eenvoudig uit te kunnen spelen. Net binnen de extra tijd scoorde Jaouad El Hachhouchi de aansluitingstreffer namens YVV De Zwervers (2-1). Dit doelpunt kwam duidelijk te laat voor de Rotterdammers, want ’n minuut later werd het duel afgesloten.

MVV ’27 mag zich nu opmaken voor de halve finale tegen de winnaar van het duel CVC Reeuwijk – VVOR dat voor dinsdagavond 09 februari op het programma staat.

Opstelling: Bart den Broeder, Harm Voogt, Roel Nooteboom (Jens de Graaf), Dion Dickhoff (Eriv van Geest), Jordi Lems, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Dik Groenewegen, Huib van Barneveldt, Rick Zwaard en Lourens van Rooijen (Mark Akkerman).