MVV ’27 heeft de positieve flow van de afgelopen weken niet weten vast te houden. In erbarmelijke omstandigheden met veel zijwind, veel regen en een slecht veld en mede door een twijfelachtige goal van Be Fair werd er met 2-1 verloren. De late goal van Silvio Vermeer kwam helaas te laat om de spanning weer in de wedstrijd terug te brengen.

Net als de week ervoor waren de belangen van beide ploegen groot. Voor zowel MVV als Be Fair was winst noodzakelijk. Beide ploegen begonnen dan ook fel aan de wedstrijd maar de straffe zijwind bleek een ware plaag voor beide ploegen.

De eerste doelpoging kwam pas in de 11e minuut van Be Fair, maar door goed ingrijpen van Dion Dickhoff ging de poging naast het doel van Glenn Mosterd. MVV ’27 wist direct hierna ook voor enig gevaar te zorgen. Vanuit het middenveld werd er een goede pass gegeven door Joey van Leeuwenburgh op de opkomende Harm Voogt die niet twijfelde en direct vanaf afstand, gebruikmakende van de zijwind, op het doel schoot. Deze poging belande naast het doel van Be Fair-keeper van Hattum.

Hierna ging er bij beide ploegen veel fout. In de 29e minuut kreeg MVV ’27 weer een grote kans. Door goed jagen veroverde Silvio Vermeer de bal en ging op keeper Van Hattum af. Silvio gunde de bal aan de mee opgekomen Lourens van Rooijen, maar deze stond helaas in buitenspelpositie. Dit was het laatste noemenswaardige wapenfeit van de eerste helft.

Direct na de rust kwam Be Fair wat feller uit de kleedkamer. In de 47e minuut kreeg de club uit Waddinxveen twee kansen achter elkaar. Zowel een scrimmage voor de goal van Glenn Mosterd als een kopkans leidden niet tot een Be Fair-goal. Bij een volgende aanval I van de thuisclub werd Martijn Kok in de 60e minuut in stelling gebracht. Zijn schot werd uitstekend gepareerd door MVV-doelman Glenn Mosterd. In deze fase werd Be Fair iets dreigender en in de 66e minuut schoot Martijn Kok, vanuit een van richting veranderde vrije trap, de 1-0 binnen.

MVV ’27 was een beetje van slag en Be Fair werkte bijna de 2-0 binnen na een slechte inspeelbal van Glenn Mosterd op de ingevallen Bas van der Lugt. Gelukkig voor MVV ‘27 was hij niet zuiver met zijn afwerking en ging de bal voorlangs. In de 77e minuut dacht Be Fair wel de 2-0 gescoord te hebben, maar deze goal werd afgekeurd in verband met buitenspel.

MVV ’27 wilde wat forceren en bracht in de 78e minuut 3 nieuwe spelers in het veld (Van Mierlo, Van Geest en Zwaard). Ook Roel Nooteboom ging steeds meer naar voren. Dit leverde wat kleine kansjes op maar het was Be Fair dat in de 88e minuut, via een twijfelachtige goal, de 2-0 kon aantekenen.

In de blessuretijd wist Silvio Vermeer nog de 2-1 te scoren maar deze kwam helaas te laat om nog de spanning in de wedstrijd terug te brengen.

Aanstaande zaterdag staat thuis Lyra op het programma. Voor behoud in de tweede klasse is dit wederom een finale en zal er gewonnen moeten worden.

Opstelling: Mosterd, Kloet, Nooteboom, Dickhoff, Wupkess, Rooijen, Leeuwenburgh (v Mierlo), Hordijk (v Geest), S. Vermeer, F. Vermeer, Voogt (J Zwaard).