In de serie ‘Hoe verliep de eerste seizoenshelft van….?’ staat deze keer MVV ’27 5 centraal. Onder de bezielende leiding van Rik van der Spek en vaste vlagger Marc Louter zou dit team dit seizoen dan echt voor de titel in de vijfde klasse gaan. Halverwege kunnen we concluderen dat daar nog het nodige voor moet gebeuren. Aan de inzet en gezelligheid ligt het gelukkig niet.

Lees hieronder het verslag van de eerste seizoenshelft, geschreven door Stefan Warbout.

 

9 gespeeld, 10 punten, 20 doelpunten voor en 19 doelpunten tegen, een zevende plaats; dit zijn geen cijfers waar wij vooraf voor hadden getekend. Sterker nog, dit zouden 17 punten te weinig zijn. Positief en vastberaden als wij waren, zou dit het jaar worden waarin wij die zolang gekoesterde titel veroveren.

Het liep echter anders. In mei 2014 is MVV ’27 qua contributie-inkomsten er flink op achteruit gegaan. Er waren namelijk een stuk of zeven spelers die zich gezien de leeftijd (24, 25, 26 jaar) routinier voelden en het wat rustiger aan wilde doen of andere interesses hadden en oproepkracht werden. Hierdoor kon MVV ’27 5 in de eerste seizoenshelft maar zelden in haar vaste formatie spelen, waardoor de automatismen er maar slecht in geslepen werden. Of is de slecht verlopen eerste seizoenshelft te wijten aan het feit dat op donderdag slechts 0 tot 4 spelers komen trainen? Het is moeilijk de vinger op de zere plek te leggen. Tot overmaat van ramp verloren we ook nog de in uitstekende vorm verkerende Jeffrey de Ligt die een botje in zijn voet brak. Namens het hele team wensen wij Jeffrey een spoedig herstel toe.

Het positieve is dat er voldoende punten zijn die verbeterd kunnen worden in de tweede seizoenshelft. In al onze wijsheid hebben wij daarom ook besloten een trainingskamp te beleggen in de bossen van Tilburg, waar wij onder een streng regime gaan trainen en proberen die ontbrekende automatismen er in te slijpen. Hier moet de basis gelegd worden voor een inhaalslag van jewelste. Aan de werklust ontbreekt het bij de heren van MVV ’27 5 niet, ook qua gezelligheid presteren we voor en na de wedstrijden op topniveau. Het wordt nu tijd om ons de tweede seizoenshelft te belonen met punten. Elf punten achterstand op de koploper dames en heren, er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal.

MVV 5 in een ander tenue, tijdens de bruiloft van teamlid Teun Bakkenes

MVV 5 in een ander tenue, tijdens de bruiloft van teamlid Teun Bakkenes