De traditionele Oliebollenrace wordt dit jaar op zaterdag 10 januari gelopen (was oorspronkelijk gepland 27-12-2014). Om 11:30 uur wordt het spits afgebeten door de F- pupillen en om 14:30 uur gaan de senioren, A-junioren en dameselftallen als laatste van start. Na het lopen van de rondes staan in de kantine de oliebollen klaar. Het volledige schema van de Oliebollenrace hieronder te vinden.

B6wEUclIUAA1sXL

De Oliebollenrace heeft een lange traditie bij MVV ’27; al sinds 1973 worden de rondes rondom het sportpark gelopen. Aan de Oliebollenrace kan door iedereen worden deelgenomen: leden, ouders van leden, kinderen van leden, donateurs, sponsoren en overige hardloopliefhebbers uit Maasland en omgeving. Op de speciale Oliebollenracepagina (http://www.mvv27.nl/activiteiten/oliebollenrace) is onder andere te zien wat de recordtijden in de verschillende categorieën zijn. Het uit de boeken lopen van deze tijden blijkt geen gemakkelijke opgave, zo staat het record van de C-junioren als sinds 1983 op naam van Gert-Jan de Lijster. Ook de records van de A-junioren (Wim Verboon, 1987) en de senioren heren (Michel de Maat, 1995) stammen uit het tijdperk dat er in Nederland nog met guldens betaald werd. Het verbreken van deze records is dus een mooie uitdaging!

Voor een deel van de MVV ’27 leden is het lopen van de Oiebollenrace echter al een uitdaging op zich. Het zit een voetballer nu eenmaal in de genen dat hij liever loopt met dan zonder bal. Maar voor deze categorie lopers geldt dat de Oliebollenrace een goede gelegenheid is om na de feestdagen weer in actie te komen om vervolgens fit aan de tweede seizoenshelft te kunnen beginnen.