Net voor de kerst bezocht Lief & Leed twee leden van de familie Jansen.

Als eerste werd een bezoek aan Wouter Jansen gebracht. Wout, natuurlijk bekend als oud-selectiespeler, is eindelijk geopereerd aan zijn knie. Er is een nieuwe kruisband gemaakt door een stukje uit zijn hamstring te halen. Gelukkig bleek tijdens de ingreep dat zijn kraakbeen nog in orde is. Rust houden is het advies dat Wout heeft meegekregen. Natuurlijk hopen we Wout met zoon Nick en vriendin Jennifer snel weer op de club te zien. We wensen hem veel beterschap en hebben hem een verrast met een pakketje van zijn lievelingsdrankje.

Wout Jansen

Het tweede bezoekje was aan Tinus Jansen en zijn vrouw Janet aan de Nievelt. Tinus is vorige week geopereerd aan huidkanker en herstelt thuis van de ingreep. Tinus is voor de MVV-familie zeker geen onbekende. Vader van Bram, speler MVV 3, en Marieke, oud-selectiespeelster bij dames. Maar Tinus heeft ook zijn eigen verdienste bij de club. Hij heeft jaren, met Hendrik-Jan van Vliet, de D1 getraind en begeleid. Ook Janet vervulde in de begeleiding een belangrijke rol. Smakelijk vertelt zij over het pannenkoeken bakken, wat een goede traditie was als afsluiting van het seizoen.

Het Maassluis / Maaslands elftal voor D-spelers werd door Tinus in het leven geroepen. De beste jongens van MVV 27, VDL en MSV speelden samen. Er werd gespeeld tegen teams van Feyenoord en Sparta. Mooie tijden, vertelt Tinus, die in zijn jonge jaren ook tot de A-selectie van MVV ’27 heeft behoord.

Ook voor Tinus geldt: van harte beterschap en wellicht, als het straks weer warmer wordt, mogen we je begroeten langs de lijn met Janet. Het bloemetje dat Lief & Leed bij hen bracht werd in ieder geval zeer gewaardeerd.

Tinus Jansen