Goedemorgen! De warmste dag van de week is aangebroken. De weerberichten gaven aan dat het op het warmst van de dag 40 graden kon worden. Om deze hitte te overkomen hebben we vandaag gekozen om te gaan zwemmen! De kinderen keken hier ´s ochtends natuurlijk naar uit. Dit heeft er wel voor gezorgd dat er iets is afgeweken van het geplande programma en het voetbaltoernooi is verplaatst. 

Na het ontbijt om 8 uur konden de groepjes nog wat inkopen doen in het winkeltje, zodat er zeker niet te weinig was om mee te nemen naar het zwembad. Na de eerste smeerronde gehad te hebben en de tassen gepakt is de tocht richting het zwembad ingezet. 

Er is dit jaar gekozen voor het wel bekende zwembad Zidewinde in Sprang-Cappelle. Tijdens de tocht kwamen de eerste vragen al of er direct in het zwembad mocht worden gedoken, maar er moest eerst nog een keer gesmeerd worden. De thermometer gaf al 32 graden en het was pas 10 uur ’s ochtends. De dag is verder goed verlopen, alle kinderen hebben de hele dag kunnen genieten van het zwembad en hebben dit ook zeker gedaan! Voldaan en moe gestreden zijn we om half 6 weer op de fiets gestapt om ons te begeven naar het kamphuis.

Aangekomen op het kamphuis konden de kinderen en leiding direct aanschuiven aan het avondeten. Voor vanavond stond er aardappelen en de keuze tussen witlof of doperwten en peen (of beide natuurlijk) met een lekkere hamburger. Na het avondeten was er nog even ruimte om te relaxen of voor de fanatiekelingen onder ons nog even te zwemmen in het opgezette zwembad. 

Het laatste spel van de avond die gepland stond was het Transfermarkt spel, een spel wat nog niet eerder gespeeld is op Jeugdkamp. In dit spel moesten de groepjes een opstelling maken aan de hand van een verkregen budget, hierbij mocht er maximaal 1 speler per Eredivisie team gekozen worden. Met als doel het hele budget op te maken in een zo snel mogelijke tijd.

Om de kinderen nog even te belonen en de dag leuk af te sluiten hadden de kooksters pannenkoeken gemaakt! Deze waren sneller opgegeten dan gemaakt, maar bevielen erg goed bij de kinderen. Hierna zijn de kinderen gaan douchen en in bed gaan liggen. Morgen zal de temperatuur gelukkig iets dalen en gaan wij naar de dag van de bekende steden.