Goedemorgennnn!! Om kwart voor 8 werd iedereen weer gewekt voor de eerste doordeweekse dag van de week. Deze dag begon bijzonder door de verjaardag te vieren van onze nieuwe kookster Ruth. Het thema van deze dag stond in het teken van bekende tv-programma’s. Daarnaast is er een warme dag voorspeld, waarbij wij als organisatie al een enkele aanpassing hebben moeten doen. 

Het eerste onderdeel van de dag, tevens ook direct het langste onderdeel, was de jaarlijks terugkerende fietspuzzeltocht met als thema: de boer zoekt vrouw fietstocht. Voordat we deze fietspuzzeltocht startte werden alle flessen water gevuld en werd er veel aandacht besteed aan het insmeren. Na het eerste gedeelte gehad te hebben van de tocht, kwam iedereen aan het meer de IJzeren man. Hier kon iedereen genieten van de lunch en kon er ook verkoeling worden gezocht. Iedereen kon lekker genieten van het water en iedereen had hier plezier van, daarnaast werd er ook gestoeid met de leiders. Tijdens deze lunchpauze werden er ook enkele leiders/kooksters voorzien van een zwaardere rit, door het zadel van de fiets te halen. Na de heerlijke lunchpauze en de verkoeling van het water werd de tocht vervolgt. Hier werd nog een stuk afgelegd door de mooie bossen en hadden de kinderen alweer zin in verkoeling en werd door menig leider een lekker ijsje gehaald. Eenmaal terug op het kamphuis werden de zwembroeken aan getrokken en werd er in het zwembadje verkoeling gezocht en vele zochten de schaduw op om bij te komen van de fietstocht.

Na het avondeten hadden de kooksters een spel verzonnen genaamd: Expeditie Robinson. Bij dit spel moesten de kinderen verschillende spellen doen. Iedereen was fanatiek bezig en hebben genoten van de spellen die waren klaargezet. Na het spel gingen de kinderen even de eetzaal in om het spel minute to win it te spelen, waarbij ze als groep wat lekkers konden verdienen.

Na dit spel zijn we naar het bos gegaan voor een avondspel genaamd: moordvrouw. Het was een soort variant van het lampenspel, waarbij de kinderen opzoek moesten naar verschillende kleuren om hier een kaartje te bemachtigen. Waarbij ze uiteindelijk een rebus konden oplossen. Dit werd moeilijker gemaakt, omdat de leiders je konden tikken met een schijn van een zaklamp. 

Na het bosspel is iedereen lekker gaan douche en lekker zijn bed in gegaan. Om zich voor te bereiden op een nog warme dag, waarbij wij naar het zwembad zullen verplaatsen. Om zo daar de dag verkoelend door te kunnen brengen.