Zondag 18 juli

Goedemorgen!!! Na een korte nachtrust voor de meeste kinderen was aan alle koppies te zien dat ze nog niet helemaal wakker waren bij het ontbijt, wat weer mede mogelijk werd gemaakt door onze prachtige stel kooksters. Deze toch wel zonnige dag stond in het thema van bekende Nederlanders. Het eerste spel van de dag is zoals elk jaar op de zondagochtend namelijk de sportdag! Dit jaar werd deze sportdag: ´Hollands Got Talent van Kleef’, georganiseerd door onze 3 kers verse kampleiders. Ook dit jaar bestond de sportdag uit 10 spellen en wat werd er gestreden voor de 1ste plek. De spellen waren in een vogelvlucht: de Churandi Martina run, Jutta zak lopen, door een roosje en Linda mollen, en niet te vergeten het welbekende aardappelschillen, beschuitfluiten en speerwerpen. Aangezien het kwik lokaal op kon lopen tot een graadje of 27 kwam de smeertrein regelmatig voorbij rijden. Na deze intensieve ochtend werd een welverdiende lunch op tafel gezet. De kinderen kregen een heerlijk broodje hamburger voorgeschoteld.

Na de lunch was er ruimte om even langs het nieuwe snoepwinkeltje op het terrein te gaan. Onder andere cola, fruitella, chips en koek konden gekocht worden met zogenaamde dukaten (het betaalmiddel van het Land van Kleef). Vervolgens was het tijd voor de vossenjacht in Udenhout. Het gebied waar de vossen waren opgesteld was een half uurtje rijden van het kamphuis. De vossen bestonden ook dit jaar weer uit oude bekende van Mvv’27. In totaal konden er 8 vossen gevonden worden in een tijdsbestek van anderhalf uur. Bij het vinden van een vos moest een opdracht worden uitgevoerd. Opdrachten waren onder andere: hooghouden, de bottleflip challenge, estafetteloop en parcourtje rijden op een skelter. Ook tijdens deze intensieve loop draaide de smeertrein overuurtjes om ons te beschermen tegen die grote gele vuurbal. Nadat alle groepjes waren teruggekeerd naar het beginpunt was het tijd om richting het zonovergoten kamphuis te rijden. Voordat de bloemkolen en brokkolen genuttigd konden worden speelde de kinderen een potje voetbal tegen de kampleiders. Onder toeziend oog van de vossen, waren het de kampleiders die ondanks een flink ondertal aan spelers aan het langste eind wisten te trekken (uiteraard).

In de kantine werd er voor het eten nog even flink gedanst op de hits van (de nieuwe) dj Niels. Sweet Caronline, toeter op mijn waterscooter en springen nondeju waren te horen uit de speakers. Nadat de broccoli en bloemcoli verder dansten in de kindermaagjes werden de spierballen getest tijdens het touwtrekken. In tegenstelling tot de voorgaande jaren werd er nu aan 2 touwen tegelijkertijd getrokken om de Jarnoha(r)msvoogt bokaal te veroveren, zo gaven we de kinderen minder tijd om met takken en dennenappels te gooien.

De avond werd afgesloten met een filmavondje. De kinderen lagen vandaag op tijd op bed om fit te zijn voor de jaarlijks terugkerende fietspuzzeltocht. Bij deze sluiten wij dit verslag af.

Met vriendelijke groet,
De twee knapste kampleiders van het Mvv’27 jeugdkamp.