Niet één, maar met twee bussen vertrokken met 82 gespannen, maar vooral enthousiaste, jongens en meiden richting het bekende Loon op Zand. Een fantastisch mooi aantal deelnemers! Met ‘lekker bekend’ als thema halen we iedere dag ‘iets’ lekker bekends aan. Superhelden zijn de stoere deelnemers (een week weg van thuis) sowieso, vandaar dit gekozen thema voor de dag van vandaag. 

 

Bij aankomst op het kamphuis hebben we de slaapkamers in orde gebracht. Kampleiders Mark en Jaco heeft zich een slag in de rondte gezocht naar een rode MVV ’27-tas. Maar na zo’n 30 minuten zoeken kwam het desbetreffende deelnemertje erachter dat hij toch geen rode MVV ’27-tas had meegenomen naar kamp. Ach ja, zo zijn we tenslotte allemaal begonnen als F’je op Jeugdkamp.  

 

Tijdens het eerste spel, het superheldengroepsindelingsspel, hebben de deelnemers in het speelbosgezocht naar het kaartje met hun naam en de superheld van het groepje. De groepjes zijn, zoals ieder kampjaar, weer van originele namen voorzien. Zoals: ‘Brutale Kabouters, De acht Hulken en De Bikinibroekse Mosselmannen en vrouwen!’ Hierna volgde een race tussen de eerstejaars begeleiding en zij zijn er niet geheel ongeschonden vanaf gekomen. Verkleed gingen de nieuwe leiders en kooksters de stormbaan af. Glijdend op een opblaaskrokodil met razendsnelle sponzen van de laatstejaars deelnemers in de achtervolging.. Na deze sensatie volgden de kampgangers door ditzelfde parcours af te leggen + een extra spel waarin de jongens en meiden de bal op de stropdas van een grote opblaaspop moesten schieten. 

Om 18:00 uur stonden de kooksters klaar met de bekende pannen macaroni. Complimentje voor de meiden, het was heerlijk! Geen wonder dat velen graag nog een bordje wilden opscheppen. Na het dessert, bestaande uit vla met aardbeien, hebben de kinderen hun ‘boskleding’ aangetrokken voor het eerste bosspel van dit kampjaar. We verzamelden op het grasveld om onze weg te vervolgen naar het bos waar we het ‘Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig spel’ gingen spelen. Met andere woorden: het smokkelspel. Dit spel valt ieder jaar goed in de smaak en ook vandaag waren de kinderen hierover zeer te spreken.


Na het smokkelspel zijn we huiswaarts gegaan om even wat te drinken en te wachten totdat het wat donkerder werd. Dit gebeurde al snel, dus het ‘
Supergehoorbegleidingsspel’ of te wel het geluidenspel kon beginnen. In het groepje gingen de kinderen opzoek naar verstopte superhelden die stuk voor stuk veel lawaai maakten. Nadat de winnaar bekend was, zijn we naar het kamphuis teruggekeerd voor een douche, de tekencontrole en tandenpoetsen. Na zo’n drukke dag hebben de kampgangers wel wat slaap verdiend. Want tijdens het geluidenspel hebben de kinderen duidelijk gehoord: ‘Ben je moe? Dan moet je naar de badman!’ Dus dat doen we dan maar braaf.

 

Morgen is het thema ‘Bekende Nederlanders’ met de ‘Hollands Got Talent van Kleef’ (sportdag), de Vossenjacht en de Jarno Hamsvoogt Bokaal’ op het programma. We kijken nu al uit naar de bekende hamburgers met korting als lunch. Tot zover ons verslag van de eerste geslaagde kampdag, Hulk Smash!

 

Wij raden de socials (Instagram en Facebook) van MVV ’27 aan om het Jeugdkamp nog beter te kunnen volgen.