MVV ’27 is blij dat het een nieuwe trainer voor haar tweede elftal heeft gevonden. Deze nieuwe trainer luistert naar de naam Marco van Leest en is afkomstig uit Delft. Graag stellen we de man die MVV ’27 2 volgend jaar gaat leiden in de Reserve Eerste Klasse aan u voor. 

Marco van Leest is al 27 jaar getrouwd met Danielle en samen hebben zij twee zoons groot gebracht: Kai (23) en Sem (22), die beiden voetballen bij het Delftse SEP. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij het KCB, een controle-instelling die in opdracht van het NVWA fytosanitaire en kwaliteitscontroles uitvoert bij zowel de import als de export van groente, fruit, bloemen en planten. Zijn grote passie hiernaast is natuurlijk voetbal.

Als vijfjarig jochie begon hij met voetballen bij DHC in Delft, de club waar zijn vader onlangs zijn 75-jarig lidmaatschap heeft gevierd. Op 21-jarige leeftijd stapte Marco over naar Derdeklasser Delfia. Vervolgens verdedigde hij de kleuren van SV Wippolder, het Westlandse ‘S Gravenzande vv en PEC Den Haag om zijn actieve carrière uiteindelijk weer af te sluiten bij Wippolder. Daar zorgde blessureleed er uiteindelijk voor dat Marco op 34-jarige leeftijd gedwongen werd een punt achter zijn spelersloopbaan te zetten.

Niet veel later ging Marco aan de slag als trainer van het tweede elftal van DVV Delft, waar hij ook assistent bij het eerste elftal werd. Na vijf jaar deze functie vervuld te hebben bij DVV Delft maakte hij de overstap naar SV Wippolder, waar hij drie jaar lang dezelfde functie bekleedde. Zijn trainerscarriere voerde hem verder langs Vierdeklasser DVC uit Delft, het tweede elftal van SV Nootdorp, opnieuw DVV Delft 2, nogmaals SV Nootdorp 2 en tenslotte een tweejarig dienstverband als assistent bij Wilhelus in Voorburg.

In januari besloot Marco om voorlopig even geen trainersfunctie meer te vervullen om zo meer tijd vrij te kunnen maken om bij zijn voetballende zoons Sem en Kai bij SEP te kunnen kijken. Totdat Tom Visser belde met de vraag of hij interesse had om trainer te worden van het 2de elftal van MVV ’27. “Door mijn werk in het Westland en mijn jaren als voetballer bij ’s Gravenzande VV weet ik heel goed hoe het voetbal wordt beleefd in de regio Westland en dat sluit precies aan op mijn eigen motto: Hard werken met z’n allen, er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat te halen en vooral plezier hebben in wat je aan het doen bent. Met elkaar en voor elkaar!”, zo verklaart Marco zijn goede gevoel bij MVV ’27.

“Na een gesprek met Tom en de andere trainers (Marcel, Arno & Hakan) en het zien van de laatste training van de selectie was ik erg enthousiast over deze mooie uitdaging. Ook het gezellige complex en de spelersgroep spraken mij direct aan. Ik heb dan ook erg veel zin in komend seizoen en ben trots dat ik mij nu de nieuwe trainer van MVV ’27 2 mag noemen.”

Ook MVV ’27 kijkt uit naar het komende seizoen en wenst Marco heel veel plezier en succes toe met zijn nieuwe uitdaging.