Zaterdag 9 september. Op de meest tropische zaterdag van 2023 betreden de toppers van JO10-2 veld 4 om hun eerste competitie wedstrijd te spelen tegen onze westlandse buren Westlandia 10-4. Teun had de laatste training gemist wegens een oor wat weg liep, dus vroegen we versterking aan onze MVV collega’s 10-3. Eden was bereid om na zijn eigen wedstrijd zijn talenten ook in de 10-2 te laten zien.

MVV’27 JO10-2 tegen Weslandia JO10-4 (5-4)

We schoten uit de startblokken maar het was Teun in het doel en het verdedigende werk van Sil die zorgden dat we toch niet achter kwamen. Zoals wel vaker zijn we echte diesels en moesten we even op stoom komen. Na het eerste kwart stond het nog 0-0.

Na de aftrap van het tweede kwart werd een geweldig doelpunt van Jack helaas door de VAR afgekeurd. Snel na de aftrap loste hij een geweldig afstandsschot, maar omdat Westlandia nog niet compleet was en daar alle spelertjes naar de zijlijn keken om te zien of er nog iemand in het veld kwam, kon de wedstrijdleiding helaas niet anders beslissen om kwart 2 opnieuw te starten. (sorry Jack 😒). Het bleek wel de omkeer van de wedstrijd want op dat moment was het MVV wat volop het voetbal naar voren opzocht. Snel na de afgekeurde goal was het Lucca die toch voor de 1-0 voorsprong zorgde. Dit was tevens de ruststand. Even op adem komen, wat werd het warm!

De trainers gaven nog wat aanwijzingen. Belangrijk, durf eens wat acties te maken welke we op de training oefenen, schiet eens van veraf en verdedig met z’n allen. Dat was niet tegen dovemans oren. Het was Hidde die z’n kunsten snel vertoonde. Met de prachtige dribbel die hij in zijn benen heeft maakte hij de eerste acties en zelfs een panna! Na een doelpoging van Hidde was het Lucca die zijn tweede maakte! Ook Koen deed een duid in het zakje. Met wat prachtige bewegingen en een afstandsschot op de lat vond hij even later toch het net. 3-0. Ook Niek liet regelmatig zien dat hij een goed afstandsschot heeft. Helaas resulteerde dit niet in een doelpunt. Lucca deed nog even een “Zidane” (op aanvraag van de trainers) en Eden maakte zijn debuut in de 10-2 meer dan waar. Jack liet zien dat hij ook onder de lat zijn mannetje staat.

Maar doordat we de neus naar voren hadden, vergaten we dat ook de Westlanders gevaarlijk konden zijn. Hierdoor kwamen ze nog terug tot 3-2.

Het laatste kwart wilde Teun laten zien dat hij weer helemaal opgeknapt was, maar het was Niek die liet zien dat hij heer en meester op het middenveld was en met een prachtig afstandsschot voor de 4-2 zorgde. Ook Sil die was weer lekker op stoom en dribbelde heerlijk menig keer om de Westlanders heen. MVV had vele doelpogingen en het was uiteindelijk Teun die voor de 5-2 zorgde. Zoals wel  vaker denk je dan dat de punten in de pocket zijn, maar toch werd het nog heel spannend. Hoe ze het deden, weten we niet, maar Westlandia kwam gewoon terug in de wedstrijd met 2 doelpunten achtereen. Gelukkig bleef het daarbij en waren de eerste 3 punten een feit.

Mannen, wat gaaf om te zien dat we zien dat jullie de oefeningen uit de training ook in de wedstrijd uitproberen. Ga zo door. We hebben weer van jullie genoten.

En Eden, gaaf dat je in wilde vallen en je hebt heerlijk lopen ballen.

Namens een enthousiast publiek,

Jullie trainert