De laatste wedstrijd van fase 1 alweer. Thuis tegen onze bekende gemeentegenoot Den Hoorn JO10-5. Helaas moest Hidde wegens een ernstige verkoudheid verstek gaan (beterschap Hidde). Zijn plekje werd ingevuld door nieuwkomer Jay. Half 9 traden we dan ook met 7 topspelers aan op het gezellige en drukke complex van MVV.

Na 2 moeizame laatste wedstrijden lieten jullie vandaag toch weer zien dat jullie geweldig voetbal in huis hebben. Vanaf minuut 1 werd er fanatiek gejaagd op de bal. Niet bang voor de tegenstander en de bal. Er werd met veel durf acties gemaakt, maar helaas was het MVV die de eerste goal tegen kreeg. Daarna waren wij aan zet. Het was Niek die op aangeven van Koen de gelijkmaker op zijn voet had. En toen ging het snel. Goed doorjagen van Lucca zorgde dat hij alleen voor de keeper kwam en keurig de 2-1 binnenschoof. Teun en wederom Niek zorgde dat MVV verder uitliep en we sloten daarom het eerste kwart af met een 4-1 voorsprong.

Het tweede kwart hielt Jack met een paar verbluffende reddingen het doel goed schoon. En van achteruit werd er door Sil en Koen goed opgebouwd. Het was Lucca die met twee doelpunten zorgde voor zijn eerste hattrick dit seizoen. Jay voetbalde goed mee voorin en haalde menig keer de opbouw van Den Hoorn eruit. 6-1 rust.

Trainer Johan waarschuwde in de rust nog om niet te denken dat we er al zijn. Waar we bang voor waren, gebeurde. Den Hoorn kwam snel terug door 2 doelpunten snel na rust te scoren. Gelukkig pakte we het voetballen wel weer snel op en tikte Jack de 7-3 binnen.

Het laatste kwart waren we echt de bovenliggende partij. Helaas viel Sil geblesseerd uit. Een paar geweldige acties van Jack, Koen en Niek gezien. Teun stortte zich keer op keer op zijn geweldige dribbel en Jay bleef lekker meevoetballen. Aan het eind nog een eigen doelpunt van Den Hoorn uit een hoekschop en de eindstand was beslist. 8-3.

Dit keer weer heel goed voetbal gezien. Durven acties maken, een snelle dribbel langs de lijn, terugkappen en een goed pas naar je medespeler. Komen de weken gaan we werken aan verdedigen, zodat we wat minder doelpunten tegen gaan krijgen. Op naar fase 2. En Jay, bedankt voor je inzet en top dat je bij ons wilde invallen. Goed gevoetbald!