Zaterdag 30 september, de tweede competitiewedstrijd op het programma. We moesten afreizen naar Maassluis. De stad waar Maarten ‘t Hart is geboren, waar de film Kruimeltje is opgenomen en waar onze teamgenoot Gijs de Jong een verleden heeft.
Waar VDL met de beste bedoelingen het veld opstapte wisten de mannen van MVV 3 dat dit water naar de zee dragen was. Het wedstrijdplan was zo zorgvuldig doorgenomen dat alles klopte. Daadkrachtig positiespel, denderende invallers en dynamische flankwisselingen.
Na een kwartiertje leek MVV 3 op voorsprong te komen, maar een loepzuiver doelpunt van kersverse aanwinst Rick Zwaard werd ons ontnomen. Op appel van een niet overtuigende achterhoede van VDL had de grensrechter plotseling een handsbal gezien. Het bleef nog even 0-0. Een handsbal even eerder van een VDL speler in eigen zestien had de grensrechter overigens niet gezien. Niet veel later verraste Rick zwaard op aangeven van Joost Paping (ook blauw bloed in de familie) de keeper in de korte hoek en zo stonden we in de 21e minuut toch met 0-1 voor.
MVV 3 bleef ook in de tweede helft op zoek naar de tweede goal en vond deze dan ook. Mede dankzij goed werk van onze kapstok Tom van der Broek kon Rick uiteindelijk zijn tweede van de wedstrijd binnenwerken.
Daar MVV 3 te verwijten valt dat zij niet de voorsprong uitbouwde naar 0-3, viel een zondagsschot ineens achter onze keeper Bart (VDL de enige vereniging in Maassluis waar hij niet lid is geweest).
Slim en volwassen werd de wedstrijd uitgespeeld (zijn niet meegegaan in het spel van invaller ‘Manu’, die meer de man dan de bal zocht en we het maar niet zullen hebben over zijn verbale uitingen).
En zo kon ook rond de klok van twee uur leider John in Canada op de hoogte gebracht worden van de overwinning. John, je mag daar nog wel even blijven.
Volgende week komt Rozenburg op bezoek, we kijken uit naar hun komst.