Verleden week kon men bij SVS in Capelle a/d IJssel nog klagen over pech na het 3-1 verlies, maar in het bekerduel tegen Koudekerk op het eigen sportpark werd er aanzienlijk minder gemopperd. MVV 27 speelde een verrassend sterke wedstrijd en stuurde de bezoekers met een duidelijke 5-1 nederlaag naar huis.

De wedstrijd werd voorafgegaan met ’n minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van supervrijwilliger Joop Alsemgeest. Tijdens die zestig seconden besef je je weer eens donders goed dat er veel belangrijkere dingen in het leven zijn dan ’n potje voetbal.

Afijn, Koudekerk probeerde na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Johan van der Wel het initiatief te pakken, maar was dat reeds na enkele minuten al kwijt. MVV 27 pakte de draad goed op en er ontstond een interessante partij waarbij het tempo ondanks de bizar hoge temperatuur behoorlijk hoog lag. Het werd zeker geen middagje van het inmiddels landelijk ingeburgerde walking football.

De thuisploeg mocht de eerste kans op haar conto schrijven in de veertiende minuut. Wijnand van der Schee bereikte vanaf de rechterkant met een verre crosspass Dennis Louter die direct meegaf aan Huib van Barneveldt. Zijn inzet ging maar net langs de verre paal.

MVV 27 had er duidelijk zin in, want even later kon Timo van Eijck uithalen. Zijn gekraakte schot kon eenvoudig gekeerd worden door doelman Thomas Winterink. Die doelverdediger had meer moeite met een vlammend schot van Dennis Louter, maar pareerde deze prima.

Tot de drinkpauze halverwege de eerste helft kon geconcludeerd worden dat MVV 27 duidelijk meer op de helft van de tegenstander te vinden was en dus de bovenliggende partij was. Koudekerk was soms wel dreigend, maar kon nog geen mogelijkheden noteren.

Geheel volgens de veldverhouding kwamen de gastheren op voorsprong in de 36e minuut. De doelman van de bezoekers raakte net buiten het strafschopgebied en recht voor het doel de bal met de hand wat hem een gele kaart opleverde en ’n vrije trap tegen. Dennis Louter mikte naar de rechterhoek en dat was een goede keuze (1-0).

Zes minuten later werd de stand verdubbeld, nadat Huib van Barneveldt over rechts werd weggestuurd. Opgejaagd door enkele verdedigers liet hij uit een lastige hoek een schot los dat de doelman toch te machtig was (2-0).

Net voor de rust mocht Koudekerk eindelijk stellen dat men een mogelijkheid had iets terug te doen. Een vrije trap van Jari Meertens vloog maar net over de lat.

Na de onderbreking pakte MVV 27 de draad goed op en probeerde de voorsprong verder uit te bouwen. Zo mocht Cas van der Hoeven uithalen, maar de keeper van de bezoekers kon redding brengen. Her scorebord ondervond toch al snel weer een wijziging. In de 57e minuut werd Huib van Barneveldt op links aangespeeld, legde de bal voor zijn favoriete rechterbeen en passeerde Thomas Winterink met een zeer fraaie boogbal (3-0).

Koudekerk daarentegen kwam ook wat vaker voor het Maaslandse doel en zo moest doelman Mark van Barneveldt handelend optreden bij een schot van Mitchell Bons. Even later was hij kansloos toen Sem van Aalst een voorzet op maat afleverde die door de in buitenspel gesitueerde Olaf Bakker werd binnengetrapt. Geen treffer dus!

Met nog ’n kleine twintig minuten te gaan kreeg de net ingevallen Loyd Rhijnsburger nog ver op de eigen helft de bal in bezit en rende in sneltreinvaart richting het Koudekerkse doel. In eerste instantie kon Thomas Winterink nog redden, maar op de rebound van de linkspoot had hij geen antwoord (4-0).

Koudekerk kon alsnog de eer redden toen Stan van Veen op aangeven van Kevin Vonk kon binnentrappen (4-1). De mee opgekomen verdediger Jaco Buijnink zette uiteindelijk de eindstand op het bord met een strak schot na aangeven van Dennis Louter (5-1).

Al met al een prettig potje voetbal deze middag. Met nog één oefenpartij, eh sorry bekerwedstrijd, moet MVV 27 misschien nog wat laatste puntjes verbeteren en dan zou het gereed moeten zijn voor de competitiestart op 23 september a.s. uit bij CWO.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Julian Tinbergen (Harm Voogt), Bram Scheffers (Jaco Buijnink), Michael Berrevoets, Bret Rhijnsburger, Jesper Baak, Timo van Eijck (Bouke Schippers), Wijnand van der Schee (Thijs de Vast), Dennis Louter, Cas van der Hoeven en Huib van Barneveldt (Loyd Rhijnsburger).