Woensdag 13:00 bericht van het wedstrijdsecretariaat. MSV trekt zich terug, de wedstrijd van zaterdag gaat niet door. Gaat dat de gedreven mannen van JO10-2 maar eens uitleggen. Gelukkig is daar Telegram waarin 3e klasser Velo JO10-6 een bericht plaatste dat hun tegenstander ook niet kon. Zo, kwam dat effe goed uit. Toch nog een wedstrijd! En maar goed ook, want wie wil er nou niet; een veld met de dauw er nog op, nevel en een zonnetje wat maar graag tevoorschijn wilt komen.

Na de oefenpartij in Leiden van vorige week, waar we wonnen van Roodenburg (wie kent ze niet), waren de mannen getergd om ook van dit duel de 3 punten mee naar huis te nemen. De start was geweldig, met Koen op het goal (geen bal tegen gekregen) schoten de mannen uit het startblok. Als echt team knokte we voor iedere meter. Achterin hielden Sil en Teun de zaken op orde. En met veel druk van Niek kwamen we aan mooie dribbels, passes, schuinbewegingen en met enige regelmaat ook doelpogingen. Lucca was er dicht bij, maar het was Hidde die de openingstreffer maakte. Met 0-1 bij de eerste break konden de trainers alleen maar complimenten uitdelen. Jack kwam in het veld voor Lucca. Ook deze 10 minuten kreeg het publiek mooi voetbal voorgeschoteld en weer was het Hidde die de touwen vond. 0-2 gingen we de rust in. Een keeperswissel, Hidde voor Koen, gingen we met een goed gevoel het 3e kwart in. Velo kwam wat meer op stoom en de pijp bij de MVV mannen raakte een beetje op. Toch bleven we goed op de been door met z’n allen snel om te schakelen bij balverlies en bij balbezit acties te durven maken. Vooral Sil en Teun blonken hierin uit. Het voorkwam niet dat Velo terugkwam in de wedstrijd. Het vierde kwart gingen we dus in met een kleine voorsprong van 1 doelpunt. Het werd zenuwslopend. Lucca schoot nog op de lat en ook Niek had nog een mooie kans. Jack en Koen bleven buffelen, maar helaas maakte onze Westlandse buren in de allerlaatste seconde de gelijkmaker. Einduitslag 2-2. Mannen, een fantastische pot waar jullie met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Aan de conditie gaan we de komende tijd gewoon werken zodat we de gehele wedstrijd zo kunnen voetballen zoals we de eerste 3 kwarten hebben gevoetbald.

Op naar onze eerste echte competitie duel, zaterdag thuis tegen Westlandia 10-4.