Zaterdag 2 september stond de eerste bekerwedstrijd voor MVV ’27 3 op het programma, in en tegen Maasdijk. We hadden het voordeel recent Maasdijk 2 aan het werk gezien te hebben tegen MVV ’27 2 en konden met een tactisch plan onder de arm op pad. Ondanks dat de uitslag van de ontmoeting tussen MVV ’27 2 en Maasdijk 2 anders doet vermoeden, 0-4 overwinning voor Maasdijk, waren wij niet erg onder de indruk en besloten we deze wedstrijd ook meteen te gebruiken als een extra conditionele prikkel. Met 12 gretige jongens trok MVV ’27 3 ten strijde, waardoor (bijna) iedere speler 90 minuten mee kon pakken ter voorbereiding op de competitiestart. Voor MVV ’27 3 houdt dat overigens zeker niet in dat er krachten gespaard worden. Na 20 minuten stond er 0-2 op het scorebord en was Maasdijk al een aantal keer van het kastje naar de muur gestuurd. De jarige Freek de Jong nam na 5 minuten de eerste officiële treffer van het seizoen voor zijn rekening op aangeven van Ariën. Niet heel veel later tikte Mike een aanval over een heleboel schijven bekeken binnen en leek MVV ’27 3 op weg naar een grote overwinning. Een klein kwartiertje voor rust beet toch ook Maasdijk 2 voor een eerste keer van zich af en helaas direct succesvol: 1-2. Deze tegengoal bracht MVV ’27 3 duidelijk even van de wijs, want niet veel later ging het mis in het streven altijd de voetballende oplossing te zoeken en werd Maasdijk een niet te missen kans in de schoot geworpen. De 2-2 ruststand bleef, mede door het niet toekennen van een zeker doelpunt van MVV ’27, de gehele tweede helft op het scorebord staan en verlieten allebei de ploegen moegestreden het veld. Genoten van de passie en de strijd mannen en komende weken bereidt MVV ’27 3 zich verder voor op de competitiestart op 23 september tegen Excelsior Maassluis.