De officiële opening van het vlaggenschip van MVV ’27 vond zaterdag plaats in Capelle. Na een niet al te succesvolle voorbereiding speelde MVV ’27 haar eerste bekerwedstrijd van het seizoen tegen eveneens 3e klasser SVS. MVV ’27 speelde een goede wedstrijd, maar wist dat niet om te zetten in een goed resultaat. SVS won uiteindelijk met 3-1.

Op het zeer gezellige, mooi gelegen sportpark van SVS deed het zonnetje haar best om door te breken. Zo waren het zeer aangename omstandigheden om een mooie pot voetbal op de mat te leggen. En dit deed MVV ’27 dan ook. In de eerste helft lieten de mannen van trainer Copur mooie dingen zien. Zowel in balbezit, als bij balbezit tegenstander liet men zien dat er al de nodige trainingsuren zijn verricht. Het samenspel oogt goed en daarmee zien we vooruitgang. Huib van Barneveldt drukte het overwicht van de Maaslanders uit in de score, door een rebound na een schot van Jesper Baak, achter de doelman van SVS te werken: 0-1. De Maaslanders kwamen verder in de eerste helft niet in de problemen en 0-1 was dus tevens de ruststand.

In de tweede helft begon het gelijkwaardig. SVS was wel iets meer op de helft van MVV ’27 te vinden, en dus was er geen sprake meer van een Maaslands overwicht als in de eerste helft. In de 66e minuut leidt dit echter pas tot het eerste gevaar van de mannen uit Capelle. Een verre inworp van Capelle wordt hard ingekopt, maar Jari Boon kan mooi redden op deze gevaarlijke doelpoging. Niet veel later zorgt de aanvalsdrang van SVS echter toch tot de eerste goal. Een voorzet van de linksbuiten van Capelle komt binnen het zestienmetergebied tegen de hand van Harm Voogt: strafschop. De penalty wordt door Jessie Oostrum feilloos binnengeschoten. Een kwartier voor tijd een discutabel moment vlak buiten de zestien van SVS. De centrale verdediger kopt de bal terug op de keeper, maar de keeper was juist net uit zijn doel gekomen. Dit misverstand werd adequaat opgelost door de keeper door de bal met zijn handen tegen te houden. Dat was echter wel buiten het zestienmetergebied. De scheidsrechter besloot hiervoor de gele kaart te trekken. Michael Berrevoets schoot vervolgens de vrije trap over het vangnet. Vlak voor tijd lijkt MVV ’27 toch weer op voorsprong te komen, maar de kopbal van Bouke Schippers uit een hoekschop leidt wel tot een goal maar wordt, tot teleurstelling van de Maaslanders, afgekeurd vanwege een duwfout.

De laatste minuten ging de overwinning toch naar SVS. Wijnand maakte eerst een domme overtreding op de achterlijn, waardoor SVS haar tweede penalty van de wedstrijd kreeg. Wederom werd deze bekeken ingeschoten door Jessie Oostrum. Vlak voor het eindsignaal kwam SVS nog één keer door aan de linkerkant en met een schitterende voorzet wist de luid toegezongen Chris van der Graaf de vrijgekomen Gino Engelbracht te bereiken, die vervolgens de 3-1 hard en hoog in het doel schoot.

Een nederlaag dus voor MVV ’27 in Capelle. Maar wel een nederlaag waar Hakan Copur met zijn staf en selectie mee verder kunnen. Zo liet MVV ‘27 goed voetbal zien en zat er een mooie teamspirit in het elftal. Daarmee boekt MVV ’27 vooruitgang richting de échte start van de competitie.

Opstelling MVV ’27: Jari Boon; Harm Voogt (Luuk Vreugdenhil), Michael Berrevoets, Bram Scheffers, Wijnand van der Schee; Thijs de Vast, Timo van Eijck (Julian Tinbergen), Dennis Louter; Jesper Baak, Cas van der Hoeven (Samuel de Haas), Huib van Barneveldt (Bouke Schippers).