Vandaag stond de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis JO8-1 op het programma. De twee eerdere confrontaties werden door MVV gewonnen, dus vol vertrouwen vertrokken we vanuit het mooie Maasland richting Maassluis. Kjeld en Merijn moesten we vanwege een positieve test helaas missen, maar gelukkig werden Tijn en Tijmen bereid gevonden in te vallen.

Excelsior begon wat scherper aan de wedstrijd dan MVV. Op het moment dat jullie verslaggever, aan het einde van het eerste kwartje, met de gehaalde koffie, bij het veld arriveerde, stond het al 5-1 voor Excelsior! Hoe dit precies kon gebeuren konden de meegereisde supporters mij niet heel goed uitleggen. Het gebeurde gewoon. Het doelpuntje voor MVV bleek zelfs een eigen doelpunt van Maassluis te zijn geweest.

Tijdens de eerste time-out werden de mannen door de trainers op scherp gezet, want in het volgende kwartje zagen we een compleet ander spelbeeld. MVV deed nauwelijks onder voor Excelsior en had bij vlagen zelfs de betere kansen. Ze wilden er alleen niet in. Mats die na een mooie voorzet van Dex net naast schoot, Tijmen met een schot in de handen van de keeper en Niek die van dichtbij ook het doel niet wist te treffen. MVV was net te onzorgvuldig en ongeduldig in de afronding. Ook de tip van Maarten “Je moet hem er wel inschieten Niek!” had helaas niet het beoogde effect. Een doelpunt bleef uit. Gelukkig stond in deze fase de verdediging als een huis. Dex controleerde het middenveld en als Excelsior er dan toch doorheen kwam stonden daar Tijn en Gijs. Tijn die zeer gedisciplineerd verdedigde en Gijs die ouderwets weer net iets meer man dan bal raakte in zijn verdedigende acties.

In de rust wisselden de teams van kant en speelde MVV met Maasland in de rug. Amoe had zijn keeperhandschoenen aan Mats overgedragen en nam zijn positie in op het middenveld. In de fase die volgende kon Mats zijn keeperhandschoenen goed gebruiken. De ene na de andere knappe redding zorgden ervoor dat de schade beperkt bleef. Maar duidelijk was wel dat Excelsior de druk wat opvoerde. Excelsior speelde erg aanvallend, met veel spelers voorin. Dat had Mats goed in de gaten en met een verre uittrap over alle spelers heen, zette hij Tijn in een 1 op 1 situatie tegenover de keeper. Tijn bleef koel en schoof de bal beheerst in de hoek. Terwijl MVV blijkbaar nog aan het nagenieten was van deze treffer, begon Excelsior direct na de aftrap aan een nieuwe aanval, welke resulteerde in een doelpunt.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in het vierde kwartje. Dex slingerde een hoekschop vanaf rechts met veel gevoel perfect voor de pot. Tijmen kwam inlopen en knikte de bal resoluut binnen. Zoals we van hem gewend zijn, vierde hij zijn doelpunt met de bekende draaisprong van Christiano Ronaldo. Verder bracht het vierde kwart MVV helaas weinig goeds. Excelsior voetbalde deze fase best goed en MVV liet het maar een beetje gebeuren. Was MVV nog aan het nagenieten van de kopbal van Tijmen? Waren de krachten weggevloeid? Waren de mannen alvast hun speelafspraakjes voor de middag aan het maken? De organisatie was in ieder geval weg en Excelsior maakte daar dankbaar gebruik van met een paar doelpunten op rij. Het ging hard. Eindstand naar verluidt 11-3.