Bij de hervatting van de competitie heeft MVV 27 voor een daverende verrassing gezorgd door in Vlaardingen bij VFC met een overwinning te vertrekken. Hoogstaand was de wedstrijd nooit, spannend des te meer. Met een enorme inzet werd aan beide kanten gestreden en dat leidde ook tot veel oponthoud tijdens het duel. Geen wonder dat scheidsrechter Danny van Aalst, die zeker niet kinderachtig floot, er zeker acht minuten bij trok na het verstrijken van de officiële tijd. Het duel was bij tijd en wijlen grimmig, maar het liep nooit uit de hand.

Foto WaterwegSport

Met zoveel strijd zou je misschien verwachten dat er ook wel de nodige kansen zouden ontstaan, maar dat viel bitter tegen. VFC kon zich in de eerste helft niet beroepen op ook maar één enkele kans, terwijl MVV 27 er op moest wachten tot de 37e minuut. Op dat moment werd de voorzet van debutant Cor Verboon door Rick Zwaard op doel gekopt, maar een Vlaardingse verdediger zag kans deze koppend tot corner te verwerken. Over de grond ging deze combinatie kennelijk beter, want ’n minuut later gaf dezelfde aangever Rick Zwaard de mogelijkheid om VFC-doelman Jesse Warnaar met de rechtervoet te passeren (0-1).

Na de thee moest de thuisclub aanzetten om de schade te herstellen. Zaak was het voor MVV 27 om bij de les te blijven en de concentratie vast te houden. De Vlaardingers gooiden alles op de aanval, terwijl MVV 27 daar nauwelijks aan toe kwam. Kwam men nog wel over de middellijn, dan was het een hele opgave om in de buurt van de zestien te komen.

Pas in de 84e minuut kreeg VFC de eerste kans. Berend Ket vuurde van afstand, maar Sem Moerman stond op de goede plek. De Maaslandse doelman moest drie minuten later nog eens optreden toen Nino Netten vlak voor zijn neus op dook.

De vele extra minuten, door de nodige blessurebehandelingen en wat Maaslandse vertragingstactieken, deed de spanning tot het kookpunt stijgen. VFC kreeg toch zijn beloning door invaller Vince Timmers die via de paal binnen trapte (1-1).

MVV 27 kon wellicht, ondanks die late gelijkmaker, nog wel enigszins leven met slechts één punt. Toch perste men er nog eenmaal ‘n aanval uit waarbij Cas van der Hoeven met zijn laatste krachten nog eenmaal uithaalde en dat was dus goed voor de winnende treffer van de middag (1-2). Zestig seconden later vond de prima acterende leidsman het mooi geweest en floot voor het einde. De Maaslanders waren door het dolle! Een prima teamprestatie was zojuist neergezet.

Geel aan Maaslandse kant was er voor Cor Verboon, Yennick Berrevoets en trainer Marcel van Wieren.

De opstelling: Sem Moerman, Harm Voogt (Dennis Kappert), Yennick Berrevoets, Jaco Buynink, Bret Rhijnsburger (Ronald Arkesteijn), Cas van der Hoeven, Luuk van Strijen (Julian Tinbergen), Michael Berrevoets, Lourens van Rooijen, Cor Verboon (Dennis Terlouw) en Rick Zwaard.