Het moet geen gewoonte worden, maar net als twee weken eerder bij KMD ging MVV 27 ook nu bij SC Monster in de slotfase onderuit. In beide wedstrijden zou een deling de verhoudingen zeker beter hebben weergegeven.

Het duel leek op een onbeduidende oefenwedstrijd vanwege het gebrek aan zowel thuis- als uitpubliek. Het is een uitvloeisel van de laatste coronamaatregelen en hier dienen we (voorlopig) de komende weken maar aan te wennen.
Een hele schrale troost van de afwezigen is wellicht het feit dat beide ploegen er door de regen geen beste partij van maakten. Slordig spel en erg veel balverlies hield de amusementswaarde op een laag niveau.

MVV 27 startte met Lars van Gastel onder de lat vanwege een dijbeenblessure bij Jari Boon die voorafgaande aan de wedstrijd aangaf te hopen op een snel herstel en toe te leven naar het inhaalduel tegen Schipluiden van a.s. dinsdagavond.
De wedstrijd begon vanuit Maaslands perspectief gezien prima. Na zestig seconden zag de als vanouds mee opgekomen Harm Voogt zijn schot net naast gaan.

Dat was het eerste kwartier het enige noemenswaardige, want de beide teams hanteerden een laag tempo.

Foto: Ron Heinen Fotografie

In het vervolg van de eerste helft ging dat weliswaar iets omhoog, maar daar stonden dan weer die genoemde slordigheden tegenover.
SC Monster, na twee gewonnen duels medekoploper, creëerde niet veel meer. Jurgen Warbout mocht in de 16e minuut uithalen, maar Lars van Gastel tikte de bal tot hoekschop. Hij redde ’n kleine twintig minuten later nog fraaier bij een hard ingeschoten vrije trap van Koen Warners.

Na de onderbreking viel er iets meer te genieten door het aantal kansen. Voor MVV 27 leek het nutteloos de ballen hoog in de zestien te brengen met een boomlang centraal duo en dito keeper in de Monsterse defensie. Dan maar laag over de grond je weg zoeken naar het doel en er volgde dan ook een aantal kansen. Onder andere via Dennis Louter die de bal meekreeg van Timo van Eijck, maar zijn schot met links net langs de paal zag verdwijnen. Dezelfde schutter zag later ook nog een mogelijkheid voorlangs gaan.

Foto: Ron Heinen Fotografie

Door het gelijk opgaande spel kreeg de Maaslandse doelman ook het nodige werk te verrichten. Zowel Stan van den Bos als Jordi van Maanen mochten  zonder succes hard uithalen.
Rond de 65e minuut ontving SC Monster-verdediger Keke Stam vanwege hands zijn tweede gele kaart van de 75-jarige Haagse arbiter Joop de Wit. Zoals zo vaak is dat niet echt een voordeel wanneer de tien achterblijvenden ’n stapje extra zetten. MVV 27 was dan wel meer op de helft van de tegenstander te vinden, maar daar bleef het bij.

Het leek dus op een gelijkspel uit te draaien, maar dat zou het niet worden. Vanaf de rechterkant gaf Laurens Kooren de bal voor en kopte verdediger Jaco Buijnink, onder druk gezet door Stan van den Bos, de bal achter zijn eigen doelman (1-0). Met nog drie minuten te gaan en wat extra tijd was dit voor MVV 27 niet meer te herstellen.

Geel was er aan Maaslandse kant voor Leon van Kersbergen en Harm Voogt.

Opstelling: Lars van Gastel, Harm Voogt (Fred van Maaswaal), Yennick Berrevoets, Cas van der Hoeven, Jaco Buijnink, Leon van Kersbergen, Finn Verpaalen (Michael Berrevoets), Timo van Eijck, Ariën Oprel (Lourens van Rooijen), Boyd Rijnenberg en Dennis Louter.