Het had zo’n mooie middag kunnen zijn, maar eindigde in een grote teleurstelling. Grootste kanshebber voor de periodetitel Verburch stond met 1-0 achter bij DWO in Zoetermeer. MVV 27 leidde, met twee punten achterstand en ‘n gelijk doelsaldo op de ploeg uit Poeldijk, met 1-0 tegen DSVP en toch ging het mis. Binnen één minuut in de extra tijd ging DSVP er door twee treffers én met de winst vandoor én haalden men ook nog als lachende derde die periode binnen. Gedurende de wedstrijd was er al het een en ander aan over en weer gekibbel en vals uitdagen van bank naar bank en dat leidde, mede door de frustratie bij MVV 27 tot een groot ordinair handgemeen. Nadat iedereen weer ’n beetje tot bedaren was gekomen floot scheidsrechter Stefan van Egmond na de hervatting wijselijk binnen tien seconden af voor het einde.

MVV 27 startte de wedstrijd overigens voortvarend en binnen drie minuten had Dennis Louter een prima mogelijkheid de score te openen. Hij kapte enkele verdedigers uit, haalde hard uit, maar doelman Dave Hes redde knap ten koste van een corner.
Vervolgens ontstond een wedstrijd die alle kanten op kon, waarbij met veel kracht werd gesmeten. Echter die inspanningen zouden niet leiden tot veel kansen. Jari Boon moest een schot van Mitchel van der Elst over tikken en daarbij bleef het wel wat DSVP betrof.

Een scherp indraaiende hoekschop van Dennis Louter kon ternauwernood voor de lijn gekeerd worden door Dave Hes. De leidsman stond op de doellijn, dus had genoeg zicht op de situatie.

De beginfase na de onderbreking was ook weer voor MVV 27. Nu mocht Haysam Abedelaziz uithalen, maar weer liet de DSVP-goalie zich niet passeren. In de 65e minuut bleek hij toch te moeten passen. In een overvolle zestien kreeg Rik van Geest de bal voor zijn linkervoet en vuurde raak (1-0).

In het vervolg leek MVV 27 de zaak aardig onder controle te hebben, bleef de aanval zoeken, moest weliswaar defensief alert blijven, maar DSVP kwam weinig in de buurt van het Maaslandse doel.
Tot die periode van extra tijd dus. Eerst was het Edo van Rheenen die doeltreffend kon uithalen (1-1) en binnen 60 tellen ook nog Hozan Hussaini die vogelvrij de winnende treffer mocht aantekenen (1-2).

Wat er daarna bij de dug-out van PPSC afspeelde was niet goed te praten. Door de nodige onfrisse opmerkingen vanaf de DSVP-bank én de teleurstelling bij de thuisploeg begonnen tientallen begeleiders en spelers aan een enkele minuten durende duw- en trekpartij. Absoluut het voetbal onwaardig, maar de spanning moest er even uit!

Geel aan Maaslandse kant was er voor Sem Maaswinkel en Finn Verpaalen.

De opstelling: Jari Boon, Lars Kloet, Yennick Berrevoets, Mike van Uffelen, Jaco Buijnink, Erik van Geest (Finn Verpaalen), Sem Maaswinkel (Fred van Maaswaal), Leon van Kersbergen, Dennis Louter (Ariën Oprel), Haysam Abedelaziz en Rick Zwaard.