Liefst drie jeugdteams van MVV ’27 wisten zich afgelopen week te kronen tot kampioen van de najaarscompetitie. Vorige week konden JO17-1 en JO11-1 de titel al vieren, vorig weekend mochten ook de jongens van JO10-1 de kinderchampagne ontkurken.

Het team van JO17-1 begon de competitie in september met een 4-1 overwinning in en tegen Maasdijk. Daarmee veroverde het direct de koppositie in de 1ste klasse. In het vervolg van de competitie morsten de talenten alleen op bezoek bij Den Hoorn twee punten na een 2-2 gelijkspel. Vorige week speelden zij de beslissende wedstrijd op sportpark de Commandeur tegen de laatst overgebleven concurrent voor de titel: Quintus. De wedstrijd bleef tot het laatste moment spannend, maar uiteindelijk wist MVV ’27 de wedstrijd met 2-1 te winnen en was de titel een feit.

Eerder die dag hadden de jongens van JO11-1 de titel al veilig gesteld. Een titel die met heel veel overtuiging werd gepakt. In een competitie met zes teams wisten de Maaslanders onder leiding van Bram Scheffers en Max de Vetten al hun wedstrijden te winnen. Met een 14-3 overwinning op Naaldwijk werd vorige week de kers op de taart gezet. De sleutel tot dit kampioenschap lag in de tweede wedstrijd tegen ‘s Gravenzande. In deze wedstrijd werd bij een 3-3 stand vlak voor tijd een bal van de doellijn gehaald door de Maaslandse verdediging, waarna MVV ’27 in de daaropvolgende counter de winnende treffer wist aan te tekenen. In de wedstrijden die volgden werden de tegenstanders vrij gemakkelijk opzij gezet en zo werd de competitie afgesloten met een doelsaldo van 48 voor en 13 tegen.

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan de pupillen van JO10-1 en hun trainers Jari Boon en Jay Degens. Met een 12-1 overwinning op buurman Excelsior Maassluis wisten ook zij zonder puntverlies het kampioenschap binnen te slepen. Misschien met nog wel overtuigendere cijfers dan die van JO11-1. Met overwinningen van onder meer 20-0, 18-0 en 17-0 werd er flink aan het doelsaldo gewerkt. Na zes wedstrijden staan de Maaslanders dan ook met 18 punten en een doelsaldo van 90- 9 stijf bovenaan in de derde klasse.

Wij willen alle kampioenen en hun trainers natuurlijk van harte feliciteren en complimenteren met hun mooie prestaties. Goed gedaan, jongens! Op zaterdag 11 januari kan ook MVV ’27 JO17-2 de titel nog binnenhalen thuis tegen PPSC. Succes!

MVV ’27 JO17-1
MVV ’27 JO11-1
MVV ’27 JO10-1