Nootdorp Vr1 – MVV’27 VR1                                     Eindstand 1-4

Als de noo(t)d aan de man komt, bel je Marinka!!!!

Na de minder prettige wedstrijd van vorige week konden we aantreden tegen het voor ons bekende Nootdorp. Met winst zouden we toch weer in de bovenste gelederen komen. Mede door alle rare uitslagen in deze poule moeten we niet verslappen. Helaas zaterdagochtend toch nog paniek door ziekmelding van onze sterke mid-mid. Puzzelmachine opgestart en gezien dat MO17 al afgelast was. Dit is vaak onze pot van reservespeelsters mede doordat de andere vrouwen/meidenteams vaak gelijktijdig spelen. Helaas was de pot al uitgedund doordat de andere vrouwen/meidenteams er al uitgeput hadden. Dan maar gewoon gaan met wat we hebben, oh wacht VR2 ook afgelast, toch nog effe contacten met Frans Josepfh, hij ging wel wat regelen voor ons. Na een half uur kwam het verlossende appje, hij had er 4 van vrouwen 2 kunnen bemachtigen en ik kon mijn inmiddels goed in VR1 ingeburgerde Marinka krijgen. Het fijne is dat je dan je positie in kan vullen die je nodig hebt.

In de kleedkamer weinig tactische zaken besproken. Gewoon de 3 punten moesten mee naar Maasland als we de najaarshelft goed af wilden sluiten en nog mee konden doen in het voorjaar. Verder met de 1/8 finale van de KNVB beker in het vooruitzicht van volgende week was deze wedstrijd dus gewoon belangrijk om het goede voetbal vast te houden. We begonnen vanaf het fluitsignaal heel sterk en positioneel stonden we direct goed. Heerlijke combinaties vanuit steeds vrijstaande speelsters brachten ons direct in scorende posities. Aanval na aanval in de eerste 10 minuten met goede driehoekjes die ook op maat werden gespeeld met een versnelling waar het nodig was. Heerlijke voorzet over rechts met een inkomende Ro en de 0-1 was een feit. Het stond goed vandaag, het gevoel was er en ik zag 14 meiden die de vervelende wedstrijd van vorige week wilden vergeten. Direct vanaf die aftrap er weer bovenop en Nootdorp kwam niet in hun spel. We konden door vrij snel druk zetten de bal meteen de bal veroveren en vanuit de achterhoede weer lekker opbouwen. Weer een aanval met verschillende schijven en een Marinka die scherp bleef en wel heel mooi afmaakte, 0-2. Hier stond wat te gebeuren en als coach denk je dan toch terug aan de woorden in je hoofd na de wedstrijd van vorige week en aan de woorden van een speelster waarmee je nog een gesprek hebt gehad over vorige week. Een winnende coach heeft altijd gelijk en een verliezende wel eens niet “helemaal”. We blijven gelukkig lekker voetballen en proberen met goed positiespel en vooral overnemen van posities het hele spel naar ons te trekken en ik merk dat er goed gecoached wordt in het veld, waardoor ikzelf minder te doen krijg. We komen met nog vele steekpasjes en boogballetjes in de 16 bij hun maar toch door de zijwaartse wind kwamen die net niet lekker uit. Dan toch nog een lekker aanvalletje en Marink zet haar voetbalschoen er netjes tegenaan en de 0-3 is een feit. Rust.

Tweede helft, je weet dat zij gaan komen de eerste minuten. Ze komen, ze komen, ze komen en dat was het eigenlijk wel. De druk werd wel wat hoger op onze 16, maar door goed als een team te staan, konden we ze eigenlijk makkelijk van onze Laan vandaan houden en anders had zij hem wel. Het wordt een periode van hoge en lange ballen en dus vroeg thuis en het spel wat we de eerste helft lieten zien was er even niet meer. Toch voel je dat er meer inzit en we proberen dan ook de rust te vinden bij bal bezit. Toch zie je door wisselingen in het veld dat het spelletje onrustiger wordt. Bij aanvalletjes waarbij we wel voor hun goal komen vinden we niet de rust om het af te maken en sommige ballen gaan ruim of huizenhoog langs of over de goal. We krijgen toch nog een lekker aanvalletje waarbij onze Suikerklont Marinka haar derde maakt en dus eigenlijk de wedstrijdbal mee mag nemen, een heerlijke hattrick. Het wachten is dan op het verlossende fluitje van de uitstekend  leidende scheidsrechter, maar helaas krijgt Nootdorp de bal toch nog door onze verdediging en de 1-4 is een feit. Na de aftrap is het nog even bij de les blijven en het eindsignaal klinkt.

Moraal van deze wedstrijd: Als we onze Frans Josepfh deze vroege ochtend niet hadden gehad, was het 1-1 geweest.

Dit weekend is de kracht van onze meidenafdeling weer naar boven gekomen. MO17 en VR2 heeft er voor gezorgd dat de rest, MO15, MO19, VR1 en VR3, kon voetballen. Waar een kleine vereniging groot in kan zijn, chappoo.

Fijn weekend, Marinka hartstikke bedankt.

Josephine.