Exact vier weken geleden maakten we onze laatste competitieminuten. Het is op deze vroege ochtend in Schiedam hoog tijd voor een wedstrijd voor de mannen van JO8-1. Zonder de familie Mosterd nemen we het vandaag in een nieuwe competitie op tegen PPSC.

Het eerste kwart maakt duidelijk dat we vandaag met een ander kaliber tegenstander te maken dan de vorige competitiewedstrijden. We krijgen minder de tijd en de duels zijn steviger. De kansen aan beide kanten zijn schaars in de openingsfase. Als PPSC dichtbij onze goal komt, is keeper Mick scherp om de nul op het scorebord te houden. De eerste goal van de ochtend komt van de voet van Levi. Onze spits jaagt goed door, waarna de PPSC-keeper de bal tegen Levi aan knalt en achter zich in het net ziet belanden: 0-1.

Na de eerste break jaagt MVV in een gelijk opgaande strijd op een grotere voorsprong. Puck is dichtbij met een afstandsschot op de paal. Aan de andere kant brengen Tygo, Dean en Jort regelmatig redding om Schiedamse doelpunten te voorkomen. Uit een corner van PPSC countert Tygo met een lange sprint en goede afronding naar de tweede Maaslandse goal. De ruststand is 0-2.

In het derde kwart loopt MVV verder uit met dank aan twee gevaarlijke corners. Eerst weet Julian van dichtbij goed raad met een buitenkansje: 0-3. Kort daarna doet Tygo dat nog eens dunnetjes over: 0-4. De vijfde MVV-goal is de mooiste van de ochtend. Uit zijn kleine rechterbeen produceert Puck een heerlijke vrije trap, die over de Schiedamse keeper heen zeilt. Na de eerste PPSC-goal gaan we rusten met 1-5.

Inmiddels is de koude regen al in grote hoeveelheden over onze mannen en de arme papa’s en mama’s gestort. Terwijl iedereen aftelt naar hete douches, kantines, bakkies, chocomel, enzovoorts werkt Tygo de 1-6 binnen. PPSC zet nog even aan en komt met twee treffers terug tot 3-6. Keeper Julian voorkomt met een heerlijke duik een volgende tegentreffer en zet even later met een verre uittrap Levi alleen voor de Schiedamse goal: 3-7! De PPSC-begeleiding weet ondanks verkoelde smeekbedes van geen ophouden en biedt de Schiedammers alle ruimte om de laatste goal van de natte ochtend te maken. We noteren 4-7  als eindstand en concluderen dat we ook in de nieuwe competitie uitstekend mee kunnen.