Zaterdag 12 oktober stond KMD JO9-2 uit op ’t programma. MVV reisde vol goede moed af naar Wateringen. Klein van postuur waren deze mannen zeker niet, maar dapper des te meer. Het was een miezerige ochtend, zoals we inmiddels al een beetje gewend aan’t raken zijn. Kunstgras dus lekker nat en glad. Dat zou toch best wat goeds kunnen beloven. Deze eerste serie van 7 competitie wedstrijden in de tweede klasse hoopten we met winst af te sluiten. Tot op heden hadden we 5 keer ruim gewonnen en 1 keer gelijk gespeeld.

Aangezien onze topper Luuk nog steeds helaas niet mee kan spelen door zijn vervelende gebroken arm en Goitom, welke momenteel in topvorm verkeerd, jammer genoeg ziek geworden was ‘s nachts, hadden we deze week voor het eerst een keer geen wissel.

Beide teams startten fel aan de wedstrijd. We starten met Neesop de goal. Al snel lieten de jongens van KMD zien dat zij wat scherper waren onder deze omstandigheden dan onze MVV’ers. Voor rust kwam KMD vrij gemakkelijk met 6-0 op voorsprong. KMD had een iets snellere individuele actie en combineerden goed en bleek individueel mentaal wat sterker te zijn. Het leek er wel op dat wij voor ons gevoel de zevende wedstrijd vooraf ook wel even zouden winnen….

Na rust stond onze zeer goed keepende Tijn op de goal. Ondanks de inmiddels reeds opgelopen forse achterstand wist MVV als team vanuit hun eigen kracht weer meer in de wedstrijd te komen. Nees viel deze tweede helft goed en fel in en Merlijn en Amoz kwamen ook beter in de wedstrijd. Er kwamen weer een aantal mooie acties en combinaties tussen Daan, Nees en Merlijn. Dankzij de vele goede verdedigende ingrepen van Guido en nog een paar goede keepers acties van Tijn bleef de stand uiteindelijk op 8-0 staan. Kortom, wel een fors verlies wat we dit seizoen nog niet gewend waren. “Het venijn van dit eerste deel van de competitie bleek ‘m in de staart te zitten”

Het succes van deze wedstrijd was dat wij als team overeind bleven ondanks de druk van de tegenstander en de tegendoelpunten en dat we de tweede helft toch beter terug kwamen in de wedstrijd. Chapeau voor onze mannen, want het was echt geen gemakkelijke wedstrijd.

Weer aangekomen in de kantine van MVV stonden er lekker patatjes te wachten met limonade, verzorgd door onze Riet (bedankt voor ’t regelen Riet!). Hiermee sloten we met veel plezier onderling een mooi en succesvol eerste competitie deel af. Op naar de volgende serie wedstrijden na de herfstvakantie.