Na het ‘incident’ tegen Maasdijk (1-0 verlies) was de ploeg van trainers Jeroen Vermeulen, Jacco de Haas en Hakan Copur erop gebrand om de rug te rechten tegen het 2e elftal van MSV’71.

Op deze regenachtige zaterdagmiddag trapte het 3e af met maar één doel voor ogen: 3 punten. MVV’27 kreeg, tegen het inzakkende MSV’71, al snel grip op de wedstrijd. Een aantal positiewisselingen en een strijdplan waarbij meer diepte en creativiteit centraal stonden, zorgden voor Maaslandse dreiging. Na een minuut of 25 zorgde Roan voor de 1-0, doormiddel van een knappe vrije trap. Het laatste kwartier van de eerste helft werd MSV’71 iets gevaarlijker, maar door onder andere perfect keeperswerk van gelegenheidskeeper Lars bleef de Maassluise score op 0. 

Na een bak thee in de rust liet MVV’27 direct zien dat de punten in ’t dorp zouden blijven. Bouke zorgde al snel voor de 2-0. MVV’27 was in deze periode van de wedstrijd oppermachtig en door een voorzet op maat van Sjors, kopte Bouke snoeihard binnen: 3-0! Niet veel later was het wederom Bouke die zijn tweede hattrick in 4 wedstrijden, wist te maken. Na de 4-0 was er geen tijd om achterover te leunen, door een domme actie van Gijs kwam het derde met 10 man te staan. Maar ach, daar mag de schrijver van dit stuk eigenlijk niet over oordelen.. De nummer 10 van MSV’71 probeerde, in het duel met Sem, een penalty te versieren. Gelukkig trapte de, uitstekend fluitende, arbiter er niet in. Even later vervulde Joris een heldenrol: uit een scrimmage vloog de bal richting de kruising van ons doel, maar Joris kon de bal op de doellijn keren. Toen het eindsignaal klonk, is het overwinningsfeestje snel verplaatst naar de kantine. Waar de mannen van 3, gekleed in lederhosen, de welverdiende bierpullen omarmden. 

Al met al kan MVV’27 3 terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Dat we de voetballende kwaliteiten hebben om een tegenstander in deze competitie kapot te spelen, is duidelijk. Nu is het zaak om deze vorm vast te houden! 

Opstelling: Lars van Gastel, Jan-Willem Louter (Joost Paping), Bram Scheffers, Sem Olierhoek, Michael van Vliet, Joris Sonneveld, Sjors Vreugdenhil (Niels Planken), Brady Stralendorff, Roan Dechering (Dennis Terlouw), Bouke Schippers, Thom de Koning (Gijs de Jong).