Het is wennen voor de mannen van het grote Derde. Het gemis van John laat zich steeds meer voelen. Even een ondeugende knipoog, harde bulder of een subtiele tik op de billen. Het zijn facetten die gemist worden bij het Derde maar waar je blijkbaar wel voorzitter mee kunt worden. Genoeg over de herder.
Wat ook wennen is, is de stand van de ranglijst. Waar het Derde gewend is steevast op de eerste plaats te staan, liet teletekst dit keer een tweede plaats zien.
Motivator (bonus) Mike probeerde zoals gewoonlijk van te voren de manschappen op scherp te zetten. Hij suggereert dat het gelijkspel van vorige week aan de matige warming up lag. Hij stelt zodoende een lange warming up voor, waar wijselijk niemand op reageert. Geruchten gaan dat Mike is ingefluisterd door de onlangs via facebook solliciterende Michel Breur, die er ook een handje van had de warming up aan te wijzen als hoofdschuldige voor puntverlies.
Na een ijskoude voorbereiding wordt er een begin gemaakt aan een barre 90 minuten uit bij Kethel Spaland. Het Derde laat zien heer en meester te zijn op het natte kunstgras. Bij voorbaat werd gedacht dat Kris zou gaan doseren tijdens zijn eerste 90 minuten, maar niks is minder waar. Een gedesillusioneerde linksbuiten krijgt geen centimeter ruimte van onze ervaren kampioenenmaker.
Ondertussen heeft vlagger Fort (per ongeluk) een goede aanval van Kethel afgevlagd. Dit wordt hem niet in dank afgenomen door de ietwat opgefokte staf van Kethel.
Na een periode van constante druk, een haringtruc van Sem en een aantal goede pogingen is het Finn die de ban lijkt te breken. Vanaf links weet hij een verdekt schot af te vuren waarna de bal knullig via de keeper van Kethel in het net beland. 0-1 door een eigen goal.
In de tweede helft heeft het Derde het een stuk moeilijker en komt het niet meer aan voetballen toe. Of het nou ligt aan de stiekeme minuten woensdag van Fort en Jordi in het 8e, de uitgebluste marathon trainers Boyan en Leendert of toch de wind, het is een groot raadsel.
In minuut 75 komt Kethel op gelijke hoogte door een toevallige kopbal en dit komt het Derde niet meer te boven.
De mannen konden bijkomen onder een warme douche en bij een ieder spookt het door het hoofd: wat als kapstok Tom zich donderdag wél had afgetest…