Met veel strijdlust heeft MVV ’27 op een loodzwaar veld Lyra met een 3-1 nederlaag naar huis terug gestuurd. In een gestaag vallende regen hadden beide teams alle moeite de bal onder controle te krijgen en te houden. Daarnaast gebeurde er zoveel dat de toeschouwers het zich niet konden veroorloven even niet op te letten. Twee spelers van Lyra haalden het einde van het duel niet en de scheidsrechter zag zich genoodzaakt de wedstrijd voor zo’n tien minuten te onderbreken. De leidsman liet voorafgaande aan de wedstrijd na een veldinspectie op enkele plekken nog even prikken, zodat de wedstrijd niet op het kunstveld 3 hoefde te worden afgehandeld.

De wedstrijd zette zich voorzichtig in; beide teams wilde eerst wel eens zien hoe goed of hoe slecht de grasmat eigenlijk was. Dat werd al gauw duidelijk toen Wijnand van der Schee een pass verstuurde richting Lourens van Rooijen. Een Lierse verdediger gleed uit en de Maaslandse rechtsbuiten mocht uithalen, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Net na het eerste kwartier werd Bouke Schippers vrijgespeeld, maar hij stuitte op de goed uitkomende Lyra-doelman Joey Boom.

De uitglijders waren niet op één hand te tellen. Jaco Buijnink kon niet op de been blijven en dat gaf Marc den Toom de gelegenheid op te rukken naar het Maaslandse doel en binnen te schieten (0-1).

Werd het dan zo’n wedstrijd? Blijkbaar wel, want in de 28e minuut had MVV ’27 het voordeel van het ‘onbetrouwbare’ veld. Een normaliter te onderscheppen bal schoot door en werd door de Lyra-doelman gemist. Lourens van Rooijen schoot vervolgens nagenoeg vanaf de achterlijn richting het doel waarna de inglijdende Bouke Schippers de 1-1 aantekende. Vanaf de tribune klonk vaak hoongelach, maar er was toch niemand te vinden die wilde ruilen met de 22 acteurs op het veld.

Na vier minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Dennis Louter werd op zo’n 35 meter van het Lierse doel onrechtmatig onderuit gehaald en nam zelf de vrije trap die onderweg door niemand onderschept werd (2-1). In de 52e minuut kon er in het Maaslandse kamp weer gejuicht worden. Lourens van Rooijen gaf de bal vanaf de rechterkant voor en de in het nauw gebrachte Lierse aanvoerder Robin Vijverberg tikte het leer in het eigen doel (3-1).

In de Maaslandse defensie kreeg de na rust ingevallen Lierse aanvaller Roy van der Sar een nagenoeg dubbele mandekking. Een jaar eerder had hij nagenoeg in z’n eentje MVV ’27 naar een thuisnederlaag geleid. Echter, veel verder dan een kopbal in de handen van doelman Mark van Barneveldt kwam hij vandaag niet.

Mogelijk liepen door de onmacht de frustraties bij Lyra hoog op, want Robin Vijverberg werd het na inkomen met een gestrekt been op zijn tegenstander met een rode kaart naar de kant gestuurd.

Namens de bezoekers in ondertal kreeg Dion Lemckert nog een prima kans, maar mikte net buiten de paal.

Met nog zo’n zes minuten te gaan werd er door een jonge Lierse supporters iets weinig vleiends geroepen richting de overigens prima leidende scheidsrechter Abdel Afalah die daarop besloot de wedstrijd tijdelijk te staken. Gelukkig keerden de ploegen toch binnen tien minuten weer terug op de mat, want het werd al aardig donker op het sportpark.

Bouke Schippers ging enkele minuten later iets te hard in op de Lierse doelman, kreeg daarvoor een gele prent voorgetoverd, maar in de ogen van Lyra-verdediger Jonathan van der Schee was dat veel te weinig. Zijn commentaar op de leiding leverde vervolgens een tweede rode kaart voor Lyra op.

De wedstrijd werd vervolgens rustig uitgespeeld en MVV ’27 had daarmee haar vijfde zege op rij te pakken.

Geel was er in het Maaslandse kamp voor Dennis Louter en Bouke Schippers.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Michael Berrevoets, Melvin Brandwijk (Bret Rhijnsburger), Jaco Buijnink, Jesper Baak, Timo van Eijck, Wijnand van der Schee, Lourens van Rooijen (Cas van der Hoeven), Bouke Schippers (Luuk Vreugdenhil) en Dennis Louter.