Vandaag stond er een MVV 3 met zelfvertrouwen en kwaliteit op het veld. Wetende dat onze Herder aan zijn laatste zaterdag bezig was, waren de koppies gefocust en zou MVV 3 er alles aan doen om de drie punten binnen te halen.
Een overvolle bank bij CION, waar menig elftal jaloers op zou zijn, was ooggetuige van een gedreven Freek Leendert (tevens camper bezitter). Rushes, dribbels, bal laten vallen, diepgaan en ga zo maar verder. Ook Tom en Rick stonden hun mannetje vandaag voorin. De Old Stars echter niet, deze schitterde in afwezigheid. De een moest bij zwemles kijken (duurt dat echt van 12.00 uur tot 14.00 Kevin?) en de ander kon geen oppas krijgen. Weer een ander kon deze week wel padellen maar was niet fit genoeg om te voetballen. Van Leon, Roel en Coen was er slechts een afmelding via Teamy zonder verdere uitleg. Waanzinnige applicatie trouwens voor sportteams.
Dan de wedstrijd. Na twintig minuten was er een fraaie dieptepass op Jorrit, die Jordi bediende bij de tweede paal. Jordi die de teruggetrokken voorzet op Rick gaf die klaar stond om de bal binnen te tikken en zo zijn doelpunten moyenne maar weer een goed vervolg geeft. Deze aanval deed ons denken aan de sjabloon trainingen van oud trainer Jim vd Jagt.
Kris die vanuit zijn taak speelde en eerste helft zijn vent uitschakelde stoomde ook meermaals op. De vroege voorzet in minuut ‘30 werd helaas niets mee gedaan. David Beckham was jaloers geweest op deze bal.
De toeschouwers hebben het nog over Jens de Graaf die in minuut ‘40 met zijn cruciale tackle de 1-1 voorkwam. Hij pakte man met bal met zijn sliding op de diepgaande nummer ‘10’ van CION die ook Bart al had uitgekapt. Wat een winnaarsmentaliteit Jens dat jij nog voor dit duel ging, je bent door het vuur gegaan voor jouw zoon.
In de tweede helft ging CION Va Banque spelen en werd MVV ver achteruit gedrukt. Echter bleef de ploeg geconcentreerd verdedigen en gaf de achterhoede niks weg. Ook de voorhoede en het middenveld verdienen een compliment, met in het bijzonder weer Freek die klasse zijn vent bleef volgen. Door de rust in het spel kon Rick na een mooie uitbraak met een geweldige actie overr de achterlijn Freek bedienen die voor de 2-0 tekende. De 2-1 viel uit een makkelijk gegeven vrije trap.
Een mooie serie is dit MVV 3 aan het neerzetten. Na twee opeenvolgende kampioenschappen in de 4e en 3e klasse bewijst het nu ook weer mee te draaien in de top van de 2e klasse. Waar dit toe zal leiden is nog gissen, maar dat het begin goed is dat is een feit. Vijftien punten na vijf wedstrijden. CWO is de volgende die wij graag ontvangen op ons sportpark.
Een bijzondere groet vanuit Maasland richting Dik en Ariën die al een tijd vertoeven in het buitenland. Mannen geniet nog van jullie reis en kom heelhuids terug.