Op het mooie sportcomplex van de voetbalvereniging BINNENMAAS werd de vijfde competitiewedstrijd gespeeld en we hadden nog wat goed te maken na de zure 1 – 0 nederlaag van vorig jaar.

Het begin van de wedstrijd was het van beide kanten aftasten hoe de tegenstander speelde en we kwamen er al snel achter dat de aanval van B het sterkste gedeelte van het team was met wat snelle mannen erin. De wedstrijd golfde op en neer met aan beide kanten wat kansjes maar voor de rest hielden de beide elftallen elkaar in evenwicht, en dan ineens is daar minuut 24 en bij een snelle aanval van B steekt Ron gedecideerd zijn vlag omhoog maar de scheids (daar later iets meer over) liet gewoon doorspelen en dat zag hij ongeveer vanuit de middencirkel, na een scrimmage zeg maar op de doellijn verdween de bal in het net dus 1- 0 achter. Dennis kwam daarbij tamelijk geschonden uit de strijd met een bloedende neus en moest de wedstrijd verlaten. Na deze tegenslag pakten we het toch weer redelijk goed op en na goed doorzetten van Loyd kwam de bal bij Max die via de rechterpaal scoorde, en ook nu stond onze scheids op zijn geliefde plekje (de midden cirkel) en ook nu werd er gevlagd door de andere grensrechter en jullie raden het al nu ging hij wel mee met het vlagsignaal dus geen goal. Zo gingen we toch wat teleurgesteld rusten met een 1 – 0 achterstand.

De tweede helft was nog geen 2 minuten oud toen Max met een sliding probeerde de bal te krijgen en hij daar heel licht de tegenstander raakte en tot verbazing van iedereen (ook de tegenstander) trok de scheids geel, en dat betekende rood want in het eerste bedrijf had Max ook een gele kaart gekregen. Dus met 10 man verder de komende 43 minuten, ga er maar aan staan. De eerste 15 minuten gebeurde er buiten het rood van Max niet zoveel maar toen ging het zeg maar los. Na goed doorzetten van Jan kwam de bal bij Thom die met een man in zijn nek knap de bal achter de keeper wist te krijgen dus 1 – 1 in minuut 58 en wij blij maar we waren het waarschijnlijk nog aan het vieren want vanaf de aftrap wist onze tegenstander er gelijk 2 – 1 van te maken. Dus wij weer wat minder blij maar dat veranderde weer omdat wij ook vanaf de aftrap de 2 – 2 wisten te maken en dat was een hele mooie want vanaf zeker 10 meter op eigen helft wist Jan met een vlammend schot de keeper te verschalken (dit alles gebeurde in 2 a 3 minuten) en uw raadt het al we waren weer blij. En dat werden we nog meer toen Loyd op zijn bekende manier er weer van door ging en de bal voortrok en daar deed de nummer 3 van B een verwoede poging om de bal weg te werken maar hij gleed de bal in zijn eigen goal dus 2 – 3 een heerlijke opsteker en dat met 10 man. Er waren nog zeker 20 minuten te spelen en de krachten vloeiden bij ons een beetje weg (en dat was zeker niet zo gek) dus zakten we behoorlijk in en daardoor kreeg onze tegenstander de kans om ons behoorlijk vast te zetten en jammer genoeg kregen zij loon naar werken en zo werd het in minuut 85 3 – 3 wat natuurlijk jammer is maar alles bij elkaar konden we wel leven met een gelijk spel. Complimenten voor iedereen die geknokt en gevochten (soms iets te veel) hebben om dit resultaat te halen tegen 12 man.

Dat laatste slaat op onze scheids, het is zeker niet mijn gewoonte om iets negatiefs te schrijven (kijk mijn plusmines 200 verslagen er maar op na) maar deze man drukte met zijn beslissingen een zeer groot stempel op de hele wedstrijd en dat was gewoon erg jammer.

Sluit ik af met de mededeling dat na heel lang revalideren Job weer zijn eerst minuten heeft gemaakt een heugelijk feit.

WELKOM TERUG JOB.

Opstelling: Lars van Gastel, Ronald Arkesteijn, Ricardo Straver (Tim van Rijthoven), Jimmy vd Hoeven, Bram Scheffers, Cor Verboon (Job Taal), Jan de Baat, Wesley Lagrauw (Jeroen Arkesteijn), Dennis Terlouw (Thom de Koning), Loyd Rhijnsburger, Max de Vetten.