‘Je kunt wel stellen dat het einde van een tijdperk is aangebroken in Maasland. John, onze herder, is afgelopen week tot kersverse voorzitter van onze club benoemd. We gaan hem allemaal missen. Andersom lijkt dit allerminst het geval overigens, aangezien ‘het grote derde’ geen enkele keer is benoemd in zijn welkomstwoordje als voorzitter. Iets met uit het oog, uit het hart…
Genoeg gesproken over de randzaken. Vandaag stond een ware topper in de 2e Klasse J op het programma. De nummer één tegen de nummer twee op een afgeladen en zonovergoten sportpark Commandeur. Wat wilt de voetballiefhebber nog meer.
Het grote derde leek zo te genieten van de omstandigheden, dat werd vergeten dat CWO ook nog geen enkel punt had laten liggen deze competitie. Binnen de kortste keren kon Bart dan ook de 0-1 uit het net vissen.
Duidelijk was dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Nadat we van de ergste schrik waren bekomen, kwamen we beter in ons eigen spel en dit resulteerde in een licht veldoverwicht.
Niet lang na de 0-1, werd dan ook de stand weer gelijk getrokken. Gijs, die zoals gebruikelijk, zijn tegenstander op pure snelheid klopte, zag zijn schot nog gekeerd, maar Rick stond zoals zo vaak op de goede plek om de 1-1 binnen te tikken.
Vlak voor rust kreeg MVV 3 nog een flinke tik te verwerken. Na een handig een-tweetje aan de zijkant van het veld, krulde de spits van CWO zijn tweede van de middag in de verre kruising.
Met een achterstand rusten dus. In deze rust besloot Sem de witte vlag te hijsen na wéér een gebroken nacht en een rommelige maag. Teamspeler als hij is pakte hij nog wel de geel-oranje vlag op en assisteerde hij scheidsrechter de Koning met verve.
Met de start van de tweede helft begon ook de jacht op de gelijkmaker. Na een lange aanval over de rechterflank werd Jordi bij de tweede paal bereikt. Zijn harde lage voorzet werd door de aanvoerder van CWO achter z’n eigen doelman getikt, 2-2.
De tweede helft mondde uit in een felle pot voetbal met overtredingen over en weer. Scheidsrechter de Koning, had zijn handen vol aan dit duel en toonde als Mateu Lahoz in zijn beste dagen erg vaak de gele kaart.
In de slotfase kon de wedstrijd beide kanten op. Tussen de harde overtredingen (met name uit frustratie van Vlaardingse kant) door, scoorde de spits van CWO een kwartier voor tijd zijn derde goal van de wedstrijd. MVV moest weer in de achtervolging.
Met stormram Kevin Bouter in de rol van Wout Weghorst tegen Argentinië was het plan voor de laatste minuten duidelijk. Ballen erin pompen en hopen dat ie goed valt. En dat viel ie, want een bal over de verdediging viel voor de voeten van Rick, die zijn tweede van de middag beheerst langs de keeper schoof, 3-3.
Met deze goal kwam een einde aan verhitte topper in Maasland, waarbij het publiek de grote winnaar was.