Op een ietwat zompige grasmat van DVO 32 heeft MVV ‘27 een verdiende overwinning gehaald, maar helemaal vanzelf ging dat niet. Dat er een lekker herfstzonnetje stond was wel prettig, maar de overvloedige regen van de laatste weken maakte het voor de spelers zeker niet gemakkelijk. Dat je op je benen kon blijven staan was op zich al een hele opgave, laat staan wanneer je de bal in bezit kreeg en er verwacht werd dat je daar ook nog iets nuttigs mee zou doen. Een grote glibberpartij, waardoor het spel soms meer grappig was dan hoogstaand.

De Maaslanders hadden de eerste vijf minuten al drie schietkansen, waarbij alleen bij de poging van Jaco Buijnink de Vlaardingse keeper Natoe da Gracia dos Santos moest ingrijpen.

Foto Ruben Zegers

Daarna ontstond er een spelletje waarbij de teams voorzichtig opbouwden en hoopten op een opening. MVV ‘27 had een licht overwicht en zocht uiteraard naar mogelijkheden. Een vrije trap van Dennis Louter in de 37e minuut ging wel netjes langs de muur, maar de DVO 32-doelman had er een goed antwoord op.

Namens de gastheren probeerde Rahine de Wind een bal over de ver voor zijn doel staande Mark van Barneveldt te krijgen, maar de MVV ‘27-goalie zag bijtijds het gevaar.

Heel veel kansen waren er voor de pauze dus niet te noteren, maar wie weet zou dat na de wisseling van helften anders worden.

MVV ‘27 besefte dat er hier aan de Marathonweg wel wat te halen viel en zette meer druk. Dennis Louter zag al snel een gekraakt schot tot hoekschop verwerkt worden en Bouke Schippers kopte een voorzet van Lourens van Rooijen in zeer kansrijke positie net naast de paal.

Foto Ruben Zegers

DVO 32 gokte op de uitval en MVV ‘27 moest alert blijven om niet verrast te worden. Zo gaf Rahine de Wind vanaf de rechterkant een strakke voorzet die in een keer stijlvol op de slof genomen werd door Pascal Moller, maar geen treffer zou opleveren.

Foto Ruben Zegers

Aan de andere kant kregen de Maaslanders corner na corner en het wachten was dus op die bevrijdende treffer. Timo van Eijck vuurde nog eens naast en datzelfde deed Dennis Louter. Je moest er als MVV ‘27-aanhanger nagelbijtend lang op wachten, maar deze treffer zou toch komen. In een overvolle DVO 32-zestien kreeg Wijnand van der Schee in de 84e minuut de bal voor de voeten en haalde doeltreffend uit. Wat een opluchting in Maaslandse kamp. De laatste zes minuten en de nodige extra minuten moest men nog even geconcentreerd door zien te komen en dat lukte goed. 

De overige uitslagen bekijkend deed MVV ‘27 vandaag prima zaken en steeg het van plek zeven naar vijf.

De opstelling: Mark van Barneveldt, Harm Voogt, Michael Berrevoets, Melvin Brandwijk, Jaco Buijnink, Thijs de Vast (Loyd Rhijnsburger), Timo van Eijck, Wijnand van der Schee, Lourens van Rooijen (Samuel de Haas), Bouke Schippers (Cas van der Hoeven) en Dennis Louter.