Op vrijdag 3 november ben ik tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot de nieuwe voorzitter van onze mooie club MVV ’27. Voor degenen die mij nog niet kennen, zal ik mij even voorstellen: Ik ben John Emmerig , geboren in 1959 en een Rotterdammer in hart en nieren. Vanaf mijn tiende een echte Maaslander.  Volgend jaar ben ik alweer veertig jaar gelukkig getrouwd met Vera en samen hebben we twee fantastische kinderen (Sandy en Roland) en schoonkinderen (Niels en Lotte). Sinds begin dit jaar maakt ook kleinzoon James deel uit van onze familie.

Als voetballer (keeper) heb ik vanaf mijn twaalfde jaar tot mijn 35ste bij MVV ’27 gespeeld. Vele mooie jaren met prachtige kampioenschappen met A1 (tegenwoordig J)19-1), het tweede en het derde elftal.  Zonder anderen te kort te willen doen heb ik heel veel respect voor leiders/trainers als Sjors van Trigt, Jan de Nooy, Henk Poortvliet en Bram van der Lely. Van hen allen heb ik veel geleerd.

Vanaf mijn zestiende heb ik diverse functies binnen MVV ‘27 bekleed. Ik ben begonnen als keeperstrainer/coach/leider in de pupillen met topjaren in de D1 (de meeste spelers zag ik later terug in de selectie) en daarna ook twee jaar trainer / coach bij de damesafdeling geweest. Daarnaast ben ik onderdeel geweest van de TC selectie in bestuur. En tot slot ben ik 12 jaar betrokken geweest bij de selectie in diverse functies: keeperstrainer, assistent-verzorger, grensrechter, leider  van MVV ’27 1, 2 en 3, selectiemanager en lid van de TC. In deze periode heb ik ook veel hoogtepunten mee mogen maken, zoals de kampioenschappen met het eerste, het tweede en het derde elftal. Maar het allermooist wat ik aan deze periode heb overgehouden zijn de ontstane vriendschappen met vele stafleden en spelers die mij de eretitel ‘Ome John’ opleverde. 

En nu de vervolg stap: de functie van voorzitter. Mijn eerste week als voorzitter zit er op en ik maakte als voorzitter gelijk een heerlijke start met een mooi sportief resultaat en veel gezelligheid: Afgelopen zaterdag werden er in totaal 20 wedstrijden gespeeld met als resultaat 13 gewonnen, 4 gelijke spelen en  maar 3 verloren wedstrijden. Een prima sportief resultaat van onze club, waarbij de selectieteams zes verdiende punten bij konden schrijven en Dames-1 met grote inzet een punt bij onze grote broer Excelsior Maassluis mee kon nemen.

Na de wedstrijden een grote gezellige gezamenlijke derde Duitse helft in de kantine. Complimenten aan de organisatie en aanwezigen. Het was super gezellig en het evenement is keurig verlopen. De komende maanden wil ik met alle bestuursleden, commissies, stichtingen en leden in gesprek gaan om te discussiëren over het reilen en zeilen binnen onze club. Om vervolgens met deze input samen met iedereen binnen de club een toekomstbestendige voetbalvereniging met daarbij een maatschappelijke visie te kunnen neerzetten. 

 Groeten en tot de volgende Van de Voorzitter.