Met de sterke zege van vorige week tegen HOV/DJSCR in de koppies gaan de talenten van de JO9-1 vandaag vol vertrouwen aan de slag tegen Concordia. In de eerste drie minuten wordt de toon gezet. Eerst scoort Ivan beheerst na een mooie pass van David. Daarna vindt Justus vanaf de achterlijn knap het doel na een mooie steekpass van Tijn. Weer een minuut later dribbelt en kapt Tijn zich naar de derde Maaslandse treffer. De tegenstander uit Delft wordt in deze minuten overrompeld.

Daarna komt Concordia beter in de wedstrijd. Op elk moment dat de Delftse ploeg dreigend lijkt te worden, vliegen de Maaslandse verdedigers Sem, Metin en Ivan fel op de bal. En áls Concordia een keer voor de MVV-goal komt, rammelt keeper Erik de ballen vakkundig uit de goal. De stand na het sterke eerste kwart is 3-0.

In het tweede kwart zakt het hoge niveau iets. Concordia weet in deze fase ook het Maaslandse net te vinden: 3-1. Vrijwel direct daarna antwoordt MVV met een prachtige aanval. Tijn vindt de goed vrij staande Justus, die beheerst de 4-1 binnen tikt.

Na de rust verruilt Erik de keeperspositie met David en maakt de van buikpijn herstelde Mats zijn opwachting in de rood-witte gelederen. De aangepaste formatie gaat vol op de aanval, en met succes. Eerst ramt Erik de bal sterk binnen na een slim kort passje van Ivan, waarna Mats de klasse van zijn linkerbeen showt: 6-1. Kort daarna zet Mats Justus met een prachtige pass voor de Delftse keeper. Dé Maaslandse goalgetter van vandaag blijft koel en tekent voor zijn hattrick.

De mooiste goal van de middag komt van de voet van Ivan. Uit een intrap dribbelt hij een klein stukje in en legt de bal nóg mooier dan Schöne in Madrid deed (en bijna net zo mooi als Van Hooijdonk ooit presteerde tegen Freiburg) in de verre kruising: 8-1! Mats is daarna de afzender van de negende Maaslandse goal (knap schot in de verre hoek) en Tijn zorgt van dichtbij voor nummer 10. We gaan lekker! De uitstekend door trainer Sander gehaalde limonade heeft hier ongetwijfeld een belangrijk aandeel in.

Kwart nummer vier levert nog vier nieuwe Maaslandse goals op. Concordia is inmiddels ondersteboven gespeeld wat ertoe leidt dat de strijdvaardigheid bij een aantal Delftse spelers verdwijnt. Justus scoort van dichtbij zijn vierde van vandaag, waarna Mats zich naar óók een hattrick toe werkt. Dát wil Tijn ook wel. Met een solo vindt ook hij zijn derde goal. De 14e en laatste goal van vanmiddag komt na een fraaie pass van Mats van de voet van Erik.

De Maaslandse mannen laten vandaag zien zich in een sterke ontwikkeling te bevinden, waarin ze steeds beter vrijlopen, passen én scherp verdedigen. Dat smaakt naar meer! Volgende week om 9.00 is SVV in Schiedam de volgende tegenstander.