Na de overstap van de mini’s van naar de JO8 hebben we een paar weken geduld moeten hebben. Zowel de wedstrijden als de fotoshoots werden afgelast. Vanochtend konden de felle mannen van de JO8-5 eindelijk los in hun eerste competitiewedstrijd.

Levi moest de wedstrijd van vandaag aan zich voorbij laten gaan, maar met Puk in de gelederen kon trainer Stan rekenen op een ijzersterk zevental. Gehuld in de fonkelnieuwe shirts van hoofdsponsor K&B Transport begonnen de mannen aan hun strijd tegen HBS.

De Haagse ploeg vond als eerste het doel: 0-1. Jort zorgde met een mooi schot in de korte hoek voor de gelijkmaker. Even later was het Dean die met een hard schot voor de tweede Maaslandse goal zorgde: 2-1 voorsprong! Na de gelijkmaker van HBS zorgde Julian voor een nieuwe voorsprong. De ruststand na het eerste kwart was 3-2.

Na een doelpuntloos tweede kwart zorgde de limonade voor nieuwe energie en een doelpuntrijk vervolg in het volgende deel van de wedstrijd. Nadat HBS de 3-3 maakte, zorgden Tygo en Jort voor een voorsprong van 5-3. HBS gaf niet op en kwam nog in het derde kwart terug tot 5-4.

In het laatste kwart kwamen de Hagenezen zelfs weer op gelijke hoogte. Zat er in de thriller van vandaag nog een zege in? Mick vond dit een goed plan en ramde de volgende voorsprong op het bord: 6-5. Even later zorgde Julian voor lucht toen hij de 7-5 tegen de touwen schoot. Kort voor tijd kwam HBS nog terug tot 7-6, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Een voetbalgevecht én een driepunter zijn dus de opbrengst van de allereerste competitiewedstrijd van de nieuwste talenten van de JO8. Dat smaakt naar meer! We tellen af naar volgende week, wanneer Quick Steps om 10.00 de volgende tegenstander is.